DOLAR 34,1599 -0.02%
EURO 38,2060 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21559670,04%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

İMSAK'A KALAN SÜRE

6 gündür haber yok

6 gündür haber yok

ABONE OL
26 Ağustos 2024 14:38
6 gündür haber yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor. Şu ana kadar 12 bin 550 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 11 bin dönümden fazla alan 7 iz takip köpeği ile tarandı. Narin’in kaybolduğunu fark eden ailesi, ilk olarak kendi imkanlarıyla arama yaptı, ardından jandarmaya başvurdu. Olayın ardından bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat, JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinden arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yol kenarında bir çocuk terliği bulundu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterlerle havadan destek sağlanırken, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar da arandı. 22 Ağustos gecesi yol kenarında bulunan çocuk terliği, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu belirtse de, terlik numarasının Narin’inkinden farklı olduğu ileri sürüldü ve laboratuvara gönderildi. Ayrıca, Narin’in kaybolmadan önceki son görüntülerinde, 21 Ağustos’ta saat 15.15’te 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve sonra tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği görüldü.

Kan lekelerinin Narin Güran’a ait olmadığı tespit edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. 25 Ağustos’ta, Narin’in gittiği patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki kayalıklarda kan lekeleri bulundu. Jandarmanın olay yerini çembere almasının ardından, baba Arif Güran da bölgeye gelerek jandarmayla görüştü. Olay yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını delil torbalarına koyarak laboratuvara gönderdi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kan lekelerinin Narin Güran’a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burun kanaması sonucu oluştuğu belirtildi.

Arkadaşlarından 2’si ile canlandırma yapıldı

Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. 25 Ağustos akşamı, Narin’in en son güvenlik kameralarına yansıdığı bölgede arkadaşlarıyla birlikte pedagog eşliğinde canlandırma yapıldı. Çocuklar, Narin’i en son gördükleri yeri jandarmaya gösterdi. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve komandolar, aynı gün akşam saatlerinde Narin’in ailesinin evinin de dahil olduğu 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama gerçekleştirdi.

130 kişinin ifadesi alındı

Diyarbakır’da kaybolan küçük Narin Güran için arama çalışmaları 5. gününde devam ediyor. Su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ve AFAD dalgıçları tarafından çalışma yürütülürken, kanal boyunca 20 kilometrelik bir alan tarandı. Ekipler, mısır ve pamuk tarlalarında da arama yaptı. Bugüne kadar mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar dahil olmak üzere toplam 12 bin 550 araç incelendi. Ayrıca Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı ve takviye jandarma ekipleri, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama gerçekleştirdi ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r