Yıldırım Belediyesi Cumalıkızık Orman Parkı’nı hizmete açtı

Özgür Can / Gazeteabc

Cumalıkızık Orman Parkı'nın açılışına Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Kaymakamı, Yıldırım Kaymakam Vekili ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumalıkızık Köyü Muhtarı Emin Yavuz, "Cumalıkızık Orman Parkı Bursa'mıza hayır ve bereket getirsin. Bu güzel parkı bizlere kazandıran Oktay Başkan'a teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık, esenliğiniz bol olsun" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz:

"Saygıdeğer komutanlar, saygıdeğer sivil toplum kuruluşu başkanları, değerli hemşehrilerim, hanımefendiler, beyefendiler, muhtarlar, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada, tarihi Cumalıkızık köyümüzde bulunmaktan son derece mutlu ve heyecanlıyız. özel gününde hemşehrilerimize nefes alma alanı sağlamanın ve şehrimizin yeşil kimliğine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Göreve geldiğimizde şehrimizdeki yeşil alan miktarını kişi başı 1 metrekare artırma ve 660 bin metrekare aktif yeşil alan sağlama sözü vermiştik. Oluşturduğumuz 200.000 metrekarelik 29 mahalle parkı ve tamamen yenilediğimiz 120.000 metrekarelik 38 park ile birlikte 1.000 metrekarelik Balaban piknik alanı ile birlikte büyükşehir belediyemizin ilçe halkına kazandırdığı Vera Vakfı Şehir Parkı. 200.000 m2 ile ilçemiz, 200.000 m2 ile Gökdere Millet Bahçesi, 600.000 m2 ile devam eden 75. 660 bin metrekare olan asıl hedefimizin iki buçuk katı olan 1.500.000 metrekare hedefimiz.

Ayrıca imar planlarımız, uygulamalarımız ve kentsel dönüşüm çalışmalarımızla sadece eski binaları yenilemekle kalmıyor, şehrimize yeni bulvarlar, sosyal alanlar ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi dönüşüm projelerimizde de gönüllü hizmet ilkesiyle çalışıyoruz. Şehri dönüştürürken kalbimizi inşa etmeyi asla ihmal etmiyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizin günlük yaşam konforunu artırıyor, şehrimizin geleceğini güçlü bir şekilde inşa ediyoruz.

Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizi yönetirken, büyükşehir belediyemiz ve kamu kurumlarımızın da desteğiyle üçlü işbirliği ve güçlü birlikteliği ilke ediniyoruz. Hemşehrilerimize yeni imkanlar sunan, ilçemize değer katan yerleri büyükşehir belediyemiz ve diğer kurumlarımızın destekleriyle hayata geçiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Cumalıkızık Orman Parkı da bu birlikteliğin güzel bir örneği. Bu vesile ile parkın tahsisi ve düzenlenmesinde verdikleri desteklerden dolayı Orman Bölge Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Göreve geldiğimizden bu yana her zaman yanımızda olan ve Büyük Balıklı Köprü'nün ilçemize kazandırılmasında büyük rol oynayan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a da başta ulaşım olmak üzere çeşitli alanlarda desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. dönüşüm ve yeşil alanlar. Göreve başladığımız günden bu yana bizlere destek olan, yeni kaynaklar yaratmamızda ve projeler geliştirmemizde bizlere yardımcı olan değerli Valimiz Yakup Canbolat'a teşekkür ediyorum.

Cumalıkızık Orman Parkı, 100.000 m2 alan üzerine, 50 çardak, 250 piknik masası, 11 çeşme, orman konseptine uygun 5 çocuk oyun parkı, 10 küçük kütüphane, 360 araçlık otopark ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek tesislerle inşa edilmiştir. hemşerilerimiz. Parkın yapım sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müteahhit şirketimizin değerli çalışanlarına ve bugün burada bizlerle birlikte olan siz değerli hemşerilerime, kadın kooperatiflerine ve protokol üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Yıldırım'a bir değer daha katmanın heyecanını yaşadığımız bu günlerde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Bursa Valisi Yakup Canbolat yaptığı konuşmada yaz aylarında artan orman yangınlarına dikkat çekti.

Vali Canbolat, şunları söyledi:

"Osmangazi Kaymakamı, Yıldırım Belediye Başkanı ve buradaki değerli meslektaşlarımız, değerli Yıldırım sakinleri, değerli basın mensupları. Cumalıkızık Orman Parkı'nın açılışı vesilesiyle nazik daveti için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Katılımlarından dolayı tüm değerli misafirlerimize şükranlarımı sunar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.

1300'lü yılların başında kurulan Cumalıkızık Mahallesi, Bursa için çok önemli bir bölge ve Bursa'nın başlıca turizm destinasyonlarından biri. Bursa, Bursalılar için gerçekten bir cennet şehir. Dinlenmek, tazelenmek, gürültüden uzaklaşmak isteyen her vatandaşın gidebileceği çok güzel yerler var. Çok şükür ki şehrimize baktığımızda Allah'ın bu şehre millet bahçeleri, parklar, mesire yerleri gibi pek çok yeri cömertçe verdiğini görüyoruz. Yıldırım Belediyesi'nin vizyoner projelerinden biri olan Cumalıkızık Orman Parkı'nı bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu orman parkı 91.171 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır ve en önemli özelliği orijinal ve doğal dokusunu korumasıdır. Park alanındaki 73.977 metrekarelik yeşil alan ise dokunulmadan koruma altına alındı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Bey'e ve tüm ekiplere ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekibimize ve bu projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. İnşallah Bursa bu parkı yeşil güzelliğine yakışır bir şekilde koruyacak ve daha da geliştirecektir. Bize emanet edilen her şey gibi şehirlerimizi de gelecek nesillere daha iyi bir şekilde ulaştırma sorumluluğumuz var. Bu itibarla bu rekreasyon alanlarının korunması ve geliştirilmesi için katkı sağlamak sadece yerel ve resmi kurumlarımızın değil vatandaşlarımızın da görevidir. Lütfen en basit şeyleri yapalım. Belirli tarihlerde ateş yakmanın yasak olduğu belirtiliyorsa beş dakikalık keyif için ateş yakmayalım. Aksi takdirde küçük bir hata büyük sorunlara ve geri dönülmez sonuçlara neden olabilir. Cezalara odaklanmak yerine vicdani sorumluluklarımızı düşünmeli ve insan hayatına değer vermeliyiz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan ricam bu mesire alanlarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanmasıdır. Çöplerimizi burada bırakmayalım, toplayalım veya çöp kutularına atalım. Temizlik sadece belediyelerimizin değil herkesin görevidir ve herkes birlik ve beraberlik içinde katkı sağlamalıdır.