Vatan haini Gülen’in cenazesinde ilginç görüntüler

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesine katılan örgüt mensupları, kimliklerini gizlemek için yoğun çaba harcadı. 20 Ekim'de vefat ettiği duyurulan Gülen'in cenazesi, New Jersey'deki Skylands Stadium spor kompleksinde gerçekleştirildi. Cenazeye katılan FETÖ mensuplarının bir kısmı, taktıkları şapka, gözlük ve maskelerle yüzlerini örtmeye çalıştı.

Yüzlerini kapattılar

FETÖ elebaşı için düzenlenecek törenin yeri son ana kadar gizli tutulurken, örgütün WhatsApp gruplarında katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Mesajda, cenazeye katılacak örgüt mensuplarına yüzlerini gizlemek için gerekli eşyaları yanlarına almaları tavsiye edildi. "Maske, şapka ve gözlük takın. Türkiye basını orada olacak. Güvenlik önlemleri alınacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadeleri dikkat çekti. Öğle saatlerinde stadyuma akın eden FETÖ mensuplarının, şapka ve maskelerle yüzlerini kapattığı, açıkta kalan göz bölgelerini ise gözlük takarak gizlemeye çalıştığı görüldü. Sarı yelekli bazı üyeler, basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle örtmeye çabaladı.

Çiftliğin bahçesine gömüldü

Elebaşı Gülen'in cenazesi, örgütün ABD'deki karargahı olan Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesine defnedildi. Gömme işlemi, örgütün üst düzey isimleri ve aile yakınlarından oluşan sınırlı bir katılımla gerçekleştirildi. 20 Ekim akşamı vefat ettiği duyurulan FETÖ elebaşının cenazesi, dört gün boyunca St. Luke's hastanesinin Monroe şubesinin morgunda bekletilmişti.