Türkiye’de milli yas kararı

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi. Haniye, İran'daki cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikasta uğradı. Hamas, Haniye'nin siyonist bir saldırı sonucu öldüğünü doğruladı. Hamas ve İran Devrim Muhafızları, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu öne sürdü.

Türkiye'den milli yas kararı geldi

İsmail Haniye'nin vefatı sonrası Türkiye'den milli yas kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X'teki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin Davası'na olan desteğimizi göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin şehadeti nedeniyle yarın 1 günlük milli yas ilan edilmiştir." ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımının devamında "İsmail Haniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Tüm camilerde sela verilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Haniye'nin şehit edilmesi münasebetiyle Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini" hatırlattı. Erbaş, Haniye için bugün tüm camilerde sela verileceğini ve cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.