Türkiye ve yurt dışı operatör fiyatları karşılaştırıldı

Son yıllarda operatörlerin sunduğu telefon paketlerine yapılan aşırı zamlar, vatandaşların şikayetlerine neden oldu. Fiyatların yüzde 300 oranında artması, pek çok kişinin paket alırken iki kez düşünmesine yol açtı. HaberTürk’ten Bülent Aydemir’in bildirdiğine göre, faturaları bir anda üç katına çıkan vatandaşlar için BTK ve mobil sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Aydemir, tarifelerin artık bir yıllık olarak belirlendiğini ve birçok özel firmanın taahhütlü sözleşme yapmayı reddettiğini belirtti. 2022'den bu yana enflasyonu işaret eden firmaların toplamda yüzde 280 oranında bir artış kaydettiği ifade edildi. Firmalar, taahhütlü sözleşme yapacaklarsa, gelecek yılın enflasyonunu, personel maliyetlerini ve yatırım giderlerindeki artışları göz önünde bulundurarak tarifelerinde yükseliş olacağını vurguladı.

Operatör soygununa karşı halkımızın sesine kulak veriyoruz

GSM operatörlerinin aylık fiyat güncellemelerini Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, bu güncellemelerin vatandaşları mağdur ettiğini vurgulayarak Meclis’te araştırma önergesi sundu. Öztürk, “Operatör soygununa karşı halkımızın sesine kulak veriyoruz,” dedi.

Turkcell'den paket kullanmak istedim ancak 2 GB için 400 lira ücret istendi

Şikayetler günden güne artarken, Moldova'ya giden bir kişinin sosyal medyada paylaştığı video büyük ilgi gördü. Türk operatörlerin fiyatlarıyla yurt dışındaki fiyatları karşılaştıran genç, izleyenleri şaşırttı. Türkiye'de paket almak yerine Moldova Havalimanı'ndaki bir operatörden paket tercih eden genç kadın, "Turkcell'den 2 GB için 400 lira istendi. Moldova'daki operatörden ise 60 GB internet ve 500 dakika konuşma hakkı ile toplamda 200 liraya paket aldım. Ödemeyi komisyon ve kredi kartı ile yapabiliyorsunuz," dedi.