Türk Telekom CEO’sundan faturalara garip savunma!

Türkiye son günlerde internet ve mobil faturalardaki artışları tartışıyor. Taahhütleri sona eren aboneler, yeni paketlerine geçtiklerinde yüzde 200-300 oranında fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu artışları protesto eden vatandaşlar, tepkilerini X platformunda #OperatörSoygunu etiketi altında dile getirdi. Gündemde iki günü aşkın süredir üst sıralarda yer alan hashtag altında birçok kişi, son 3-4 ay içindeki faturalarını paylaşarak zamların boyutunu gözler önüne serdi.Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, bugün firmanın ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladığı toplantıda bu eleştirilere yanıt verdi. Önal, sosyal medyada operatörlerin fahiş zamlar yaptığı yönündeki iddialara karşılık, "Bu ay ya da geçen ay tarifelerimize zam yaptık mı?" şeklindeki soruya "Hayır" yanıtını verdi. Önal, "12 ay taahhütlü abonelik sistemiyle yüzde 90 oranında ilerliyoruz ve taahhüt sürelerinin farklı dönemlerde bitmesi nedeniyle zamlar bağımsız bir şekilde uygulanıyor. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın son iki ayında, Türk Telekom ve diğer operatörlerin tarifelerini inceledim ve üç haneli yüzde 100'lük artışlara rastlamadım" şeklinde konuştu.

Bugün Ortadoğu'ya gittiğinizde bu fiyatlar 35, 45 dolarlar civarı

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, operatörlerin ithalata dayalı yatırımlar ve enflasyonist ortamdan etkilendiğini vurgulayarak, "Maliyetleri karşılayacak şekilde yapılan zamların tüketicileri mağdur etmediğini söyleyebilirim. Ancak, talihsiz bilgiye dayanmayan paylaşımlar da mevcut" dedi. Önal, Avrupa'da ortalama internet ve mobil hizmet fiyatlarının 15 Euro ile 25 Euro arasında değiştiğini belirterek, Türkiye'de fiyatların bu seviyelerin çok altında olduğunu ifade etti. "Avrupa'da 15-25 Euro, bizde ise 5 Euro civarında" diyen Önal, Ortadoğu'da fiyatların 35-45 dolar civarında olduğunu ve Irak'ta ise yaklaşık 9 dolar olduğunu örnek verdi.Önal, Türkiye'de ortalama bir ailenin su tüketim maliyetleriyle karşılaştırma yaparak, "Bir ailenin yıllık su tüketiminin 600-800 TL civarında olduğunu düşünürsek, operatör tarifeleri ya da müşteri fiyatları sudan ucuz" ifadesini kullandı.

Milleti resmen salak yerine koymaya başladılar

Kısa sürede gündem olan bu sözlerle ilgili "Yazık bu ülkenin yurttaşlarına", "4 kişilik bir aile tek hat kullanmıyor ama", "Yemin ediyorum resmen dalga geçiyorlar bizimle", "Milleti resmen salak yerine koymaya başladılar", "Bu açıklamayı gerçekten yapmış mı? Dalga geçer gibi" şeklinde yorumlar yapıldı.