TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İsrail katildir, zalimdir”

Esenler Belediyesi'nin Türk bestekâr Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi'ye ithaf ettiği 2024-2025 Kültür-Sanat Sezonu, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam'da düzenlenen bir törenle açıldı. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra birçok davetli katıldı. Sezon boyunca sanat ve siyaset dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek program, Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi'nin eserlerinin seslendirileceği "Öz Musikimizden Sesler" konserine de ev sahipliği yaptı.

Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur

Esenler Belediyesi'nin 2024-2025 Kültür-Sanat Sezonu açılışında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'un tarihî önemine vurgu yaptı. Kurtulmuş, "Böylesine önemli bir mekanda, dünyanın en büyük kültür ve medeniyeti olan İstanbul'da böyle bir toplantının yapılmasına ciddi önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. İstanbul, büyük medeniyetimizin önemli cazibe merkezlerinden biri ve aslında dünyanın başkenti olmuştur" dedi. Kurtulmuş, günümüzde insanlığın en zor meydan okumalarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Her gün onlarca kardeşimizin şehit olması, başta Gazze'deki katliam ve soykırımlar, İslam dünyasını derinden etkilemektedir. Bu krizlerin bugünkü küresel sistem içinde çözümlenmesi mümkün değildir" diye konuştu. İsrail yönetimini eleştiren Kurtulmuş, "İsrail, Netanyahu ve çetesi barbar, zalim, katil, soykırımcı ve savaş suçlusudur. Ancak bu sorunu yalnızca Netanyahu ve ekibine yükleyerek çözüm bulamayacağımız aşikardır. Bütün bu topraklardan kendisinden olmayan kimsenin kalmaması için artık altın vuruşu yapmak istiyorlar. Ama insanlıktan nasibini almamış bir yönetimin arkasında duran büyük ülkelerin yöneticilerine ne demeli?" ifadelerini kullandı.

İçinde yaşadığımız dünyanın çivisi çıktı

Esenler Belediyesi Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2024-2025 Kültür-Sanat Sezonu açılışında yaptığı konuşmada, yaşanan küresel sorunlara dikkat çekti. Göksu, "Bir kültür sezonu açılışında, belki daha eğlenceli ve farklı bir atmosferde olmak gerekir. Ancak içinde yaşadığımız dünya çivisi çıktığı için, yüreğimizin büyük bir kısmı Gazze ve Filistin’de" ifadelerini kullandı. Göksu, Müslümanların maruz kaldığı ötekileştirme ve insanlık onurunun ayaklar altına alındığına dikkat çekerek, "Sözlerime Gazze'deki kardeşlerimize, şehitlerimize ve İsrail bombalarıyla hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum" dedi. Ayrıca, İstanbul’daki kültürel etkinliklerin önemine vurgu yapan Göksu, "Kültürel etkinliklerde salon doluluğunda en yüksek biziz. 2009 yılında kültürel etkinlikler için 250 koltuk varken, bugün Esenler'de bu sayı yaklaşık 11 bin koltuğa ulaştı" şeklinde konuştu.