Tansu Çiller’in eşi vefat etti!

Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, bu sabah Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti. Bir süredir diyaliz tedavisi görmekte olan Çiller'in, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in vefatı büyük üzüntü yarattı.

Türkiye'nin ilk "Second gentleman"ı unvanını aldı

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Tansu Çiller'in 1993 yılında Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olmasının ardından, Özer Çiller "Second gentleman" unvanını aldı. 2000'li yılların başlarında alternatif tıbba ilgi duyan Özer Çiller, bu konuda çeşitli kitaplar yayımladı.

Özer Çiller kimdir?

1937 doğumlu mühendis ve iş insanı Özer Uçuran Çiller, Türkiye'nin 22. ve ilk kadın başbakanı Tansu Çiller ile evliliğinden iki çocuk sahibidir. Evlendikten sonra "Çiller" soyadını aldı. Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun olan Özer Çiller, Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik eğitimi aldı. Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.