Sürpriz görüşmeden detaylar!

Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında 5 Haziran'da gerçekleşen 40 dakikalık gizemli buluşma, resmi kayıtlarda yer almamasıyla gündeme bomba gibi düştü. Özellikle Cumhurbaşkanlığı internet sitesindeki günlük programda bu görüşmeye dair bir iz bulunmaması, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı. Bu beklenmedik buluşma, siyaset sahnesindeki yumuşama adımlarını takip edenleri şaşırtarak, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Görüşme talebini Akşener iletti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Akşener'in ziyaretini duyurması, Beştepe'nin bu buluşmayı önemsediğini gösterdiği şeklinde yorumlanırken, Haberler.com, yeni bir kulis bilgisine ulaştı. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşme talebinin ilk olarak Akşener tarafından geldiği belirlendi. Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesinde Erdoğan ile karşılaşan Akşener'in, bu talebi bizzat ilettiği ve Erdoğan'ın da "Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarım" diyerek bu teklife olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz

Görüşme, birçok İYİ Partili için "sürpriz" olurken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in kendisini görüşme öncesi ve sonrasında nezaketle bilgilendirdiğini, ancak konu hakkında detaylı bilgi almadığını ifade etti. Bazı kaynaklar, buluşmanın bireysel ve partiyle ilgisi olmayan bir görüşme olduğunu iddia etti.İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener'in ziyaretini 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla yapması İYİ Parti'nin kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı haline getirmiştir. Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin 'bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz' mealindeki söylemlerinin aksine, içeriğiyle ilgili en kısa zamanda tatmin edici bir açıklama yapılmazsa bu görüşme, İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını sızlatacaktır" ifadelerine yer verdi.

Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Poyraz, "Bu görüşme, İYİ Parti'nin resmi amaçları, hedefleri ve vizyonuyla hiçbir şekilde ilişkilendirilemez. İYİ Parti'nin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın, henüz içeriği tam olarak bilinmeyen bu görüşmeden haberdar olmadığı gibi, duyan her bir partili için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.