Suriye’den Getirilen 79 Ton Ceviz İçi İmha Edildi !

Akçakale ilçesine sınır komşusu Suriye'nin Tel Abyad kentinden Türkiye'ye giriş yapan bir TIR durdurularak arama yapıldı. Akçakale Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği incelemede, TIR'ın dorsesinde bulunan torbalarda 79 ton ceviz içi ele geçirildi.

"TÜRK GIDA KODEKSİ'NE AYKIRI"

Gümrük Müdürlüğü'nün talebiyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemede ceviz içinin 'Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu ve tüketime uygun olmadığı belirlendi. Hem insan hem de hayvan sağlığı açısından zararlı olduğu tespit edilen tonlarca ceviz içi imha edildi. Ayrıca, TIR sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.

"İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINA UYGUN DEĞİL "

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada  "Ceviz içi numuneleri fiziki ve duyusal muayenelere tabi tutuldu. Yapılan analizlerde, ürünlerin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu belirlendi. Cevizlerin tüketiminin insan ve hayvan sağlığına uygun olmadığı ortaya çıktı.

"DENETİMLER SÜRDÜRÜLECEK"

Analiz sonuçları doğrultusunda, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerinin gözetiminde 79 ton kabuksuz ceviz içi imha edildi. Yetkililer, insan sağlığını tehdit eden bu tür ürünlerin ülkeye girişinin engellenmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini belirtti.