Sinan Ateş davasında 3. gün!

30 Aralık 2022'de Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanıklı davanın üçüncü duruşması başladı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katılım gösterdi.

Tüm parti liderleri davayı takip ediyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da duruşmayı takip ediyor. Davanın ilk duruşmasında 8, ikinci duruşmasında ise 13 sanığın savunması dinlendi.

Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım

Duruşmanın ilk gününde duruşma salonunda "Bay Kemal nerede" diye bağıran sanık Doğukan Çep, bu kez CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Buradayım be buradayım. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım" sözlerine atıfta bulunarak "Buradayım" diye seslendi.

Davaya siyasi müdahale

Mahkeme Başkanı, duruşmada sorun çıkaran kişilerin bir daha salona alınmayacağını belirtti. Ayrıca, siyasi parti temsilcilerinin, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır gibi, duruşmaya müdahale etmeleri durumunda, "davaya siyasi müdahale" olacağı gerekçesiyle salona alınmayacaklarını ifade etti. Bugünkü duruşmada, Sinan Ateş'e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan tutuklu sanık Umut Ersoy ve sanık avukatları dinlenecek.