Sinan Ateş davasında 2.nci gün

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ikinci celsesi başladı. İlk duruşmada sanıklar, önceki ifadelerinin çoğunu inkar etti.

Cinayet 'Alacak Meselesi' olarak iddia edildi

İkinci gününde sanıklar savunmalarını yapıyor. Tetikçi Eray Özyağcı, ilk kez Doğukan Çep'in emriyle hareket ettiğini iddia ederken, azmettirici olarak yargılanan Çep ise Sinan Ateş'ten yardım talep ettiğini ve bu talebin reddedilmesi üzerine saldırı planladığını iddia etti.

14 sanık savunma yapacak

Bugünkü duruşmada Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanıklar Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yücel, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensay Aykal savunma yapacak.

Aşkın Mert Gelenbey'e 'Bu kim, neyin nesi?' diye sordum

Duruşma, İstanbul'dan araçla tetikçi Eray Özyağci'yi getirdiği iddia edilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak'ın savunmasıyla başladı. Çolak, polis arkadaşı Aşkın Mert Gelenbey'in talebi üzerine Ankara'ya gittiğini ve Eray Özyağcı'yı tanımadığını iddia etti. "Aşkın Mert Gelenbey'e 'Bu kim, neyin nesi?' diye sordum. Arkadaşı olduğunu, herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Arabada içki içtiğim için çoğunlukla uyudum." şeklinde konuştu.

O tarafta, bu tarafta kimin olduğunun bize hiçbir etkisi yok

Doğukan Çep, salona getirildiğinde gazetecilerin bulunduğu bölüme bakarak kafasını salladı ve bir şeyler söyledi. Duruşma başladığında ise bir sanık avukatı, siyasilerin müştekilerle aynı bölümde oturmasını eleştirerek bunun taraflar üzerinde baskı yarattığını belirtti. Mahkeme Başkanı ise avukata şu yanıtı verdi: "Tarafların güvenliği için böyle bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin altında başka bir amaç aramayın. O bölümde kimin olduğu bizim için önemli değil. Kim gelirse gelsin, bizi ilgilendirmiyor." dedi.