Sıla Bebek’ten haber var!

Türkiye, 8 yaşındaki Narin'in yaşadığı derin üzüntünün ardından Tekirdağ'dan gelen Sıla Bebek haberiyle sarsıldı. Annesi tarafından "Uyanmıyor" denilerek Malkara Devlet Hastanesi'ne getirilen 2 yaşındaki Sıla'nın cinsel istismara uğradığı belirlendi. Durumu ağır olan ve entübe edilen Sıla Y., Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Anne B.Y. olayı sakladı

Bu kapsamda, anne B.Y., B.Y. ile imam nikahlı birlikte yaşayan S.Ö., komşuları K.A. ve onların 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. 2 yaşındaki Sıla Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi de devlet korumasına alındı.Sabah'ta yer alan habere göre, Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Egemen Gürcün, bu kahredici olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 5 Eylül tarihinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan Sıla Y., anne B.Y. tarafından olayı gizlendi. Ancak, 8 Eylül'de Sıla bebeğin fenalaşması üzerine ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede, Sıla'nın vücudunda morluklar tespit edildi ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi, bu nedenle yoğun bakıma alındı.Tekirdağ ve Malkara Cumhuriyet Savcılıkları'nın yürüttüğü titiz çalışma sonucunda, Sıla'nın komşuları olan 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk tarafından şiddet ve cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Ayrıca, Sıla'nın ailesi ve cinsel istismarı gerçekleştiren çocukların babasının olayı örtbas etmeye çalıştığı anlaşıldı. Olayla ilgili olarak, cinsel istismarı gerçekleştiren 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk ile komşuları K.A., anne B.Y. ve imam nikahlı eşi S.Ö. tutuklandı.

Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Sıla bebeğin yanında olacaklarını söyledi

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bazı haber kaynakları ve sosyal medyada Sıla bebeğin öldüğüne dair asılsız iddialar yayımlanıyor. Ancak, Sıla'nın geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alındığı, uyutularak entübe edildiği ve durumunun stabil olduğu bildirildi. Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Egemen Gürcün, Cumhuriyet Savcılığı ve kolluk kuvvetleri tarafından titizlikle yürütülen soruşturmanın önemi üzerine vurgu yaparak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür etti. Gürcün, 2 yaşındaki bir çocuğa böyle bir acımasızlık yapanlara karşı Tekirdağ Barosu olarak Sıla'nın yanında olacaklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın halen sürdüğü aktif bir şekilde ifade edildi.

Bebeğin vücudunda çok sayıda diş izi tespit edilmişti

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, olayla ilgili ortaya çıkan yeni detay dehşete düşürdü. Yapılan incelemelerde bebeğin vücudunda çok sayıda diş izi tespit edilmişti. Belirlenen diş izlerinin 42 tane olduğu iddia edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren bebeğin vücudundaki izlerin 3 ve 10 günlük olduğu tespit edildi.