Selçuk Bayraktar uyarmıştı

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yoğun bombardıman düzenleyerek on binlerce Filistinliyi katleden İsrail, son günlerde Lübnan'daki Hizbullah unsurlarına yönelik siber saldırılarda bulundu. İlk olarak çağrı cihazlarını hedef alan İsrail, dün de telsizlere siber saldırılar düzenleyerek her birinin patlamasına neden oldu. Bu saldırılarda en az 32 kişi yaşamını yitirdi, 4000'den fazla kişi ise yaralandı. Olaylar, dünya gündeminde üst sıralarda yer aldı.

Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim

İsrail'in düzenlediği siber saldırılar sonrası Türkiye'de benzer bir risk olup olmadığı merak edilirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Bayraktar Uyarmıştı!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği ilk saldırıdan iki gün önce dikkat çeken bir açıklamada bulundu. TEKNOFEST Roket Yarışması’nda konuşan Bayraktar, “Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik. Bunu inşa edeceğiz” dedi. Bayraktar’ın bu ifadeleri, kısa sürede geniş yankı uyandırdı.