Schengen Vizesi nasıl alınır?

Schengen vizesi, 26 Avrupa ülkesinde serbest dolaşım hakkı sağlayan bir vize türüdür. Bu ülkeler, Avrupa Birliği'nin (AB) 22 üyesi ve İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn'dan oluşur. Schengen vizesi ile bu ülkelere seyahat edebilmek için, başvuru sahibinin Türkiye'de ikametgahı olması ve gerekli vize başvuru koşullarını karşılaması gerekir.

Türkiye'den Schengen Vizesiyle Uçulan Ülkeler

Türkiye'den Schengen vizesiyle uçulan ülkeler şunlardır:

Bursa'da Schengen Vizesi Alınabilecek Güvenilir ve En Hızlı Yerler

Bursa'da Schengen vizesi alınabilecek güvenilir ve en hızlı yerler şunlardır:

Bursa'da Schengen Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bursa'da Schengen vizesi başvurusu yapmak için öncelikle gerekli belgeleri hazırlamanız gerekir. Gerekli belgeler şunlardır:

Başvuru formunu ve gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra, başvuru yapacağınız konsolosluğa veya büyükelçiliğe veya vize başvuru merkezine teslim etmeniz gerekir. Başvurunuz incelendikten sonra, başvurunuzun olumlu veya olumsuz sonuçlanmasına karar verilir. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda, size vize verilir.

Schengen Vizesi Başvuru Süresi

Schengen vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru yapılan ülkenin yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, başvuruların sonuçlanma süresi 10-15 iş günüdür. Ancak, bazı durumlarda bu süre uzayabilir.

Schengen Vizesi Başvuru Ücreti

Schengen vizesi başvuru ücreti, başvuru yapılan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, başvuru ücreti ve danışmanlık ücreti olarak, 160-280 Euro arasındadır.

Schengen Vizesi Reddi

Schengen vizesi başvuruları, vize yetkilileri tarafından değerlendirilir. Vize yetkilileri, başvuru sahibinin Schengen bölgesine giriş için gerekli şartları karşıladığını düşünmüyorsa, başvuruyu reddetme hakkına sahiptir.

Schengen vizesi reddi durumunda, başvuru sahibine ret gerekçesi yazılı olarak bildirilir. Başvuru sahibi, ret gerekçesine itiraz etmek isterse, vize reddi tarihinden itibaren 30 gün içinde vize yetkililerine yazılı olarak itiraz edebilir.

Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

Schengen vizesi almak için başvuru yaparken, aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederek başvurunuzun kabul edilme şansını artırabilirsiniz: