Savaşın boyutu büyüyor!

İsrail ordusu, Beyrut’un kuzeyindeki bir köyü bombalayarak Hristiyan nüfusun yoğun olduğu bölgede 22 kişinin ölümüne yol açtı. Şiddeti artan saldırılarda ölü sayısı 550’yi aşarken, İsrail Kuzey Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile çatışmalarda “yeni bir aşamaya” geçildiğini belirtti ve Lübnan’a olası bir kara harekâtı için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Uyarı sirenleri İsrail'in orta kesimlerindeki diğer bölgelerde de çaldı

İsrail ordusu, Lübnan’dan atılan bir karadan karaya füzenin hava savunma sistemleriyle durdurulmasının ardından Tel Aviv’de uyarı sirenlerinin çaldığını açıkladı. Olayda herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmazken, sivil savunma talimatlarında değişiklik yapılmadı. Sirenler Netanya dahil İsrail’in orta kesimlerinde de duyuldu. Ayrıca, Suriye’den gelen bir insansız hava aracının Celile Denizi’nin güneyinde savaş uçakları tarafından düşürüldüğü bildirildi.

İsrail'in saldırıları devam ediyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırılarında Adlun, Kefr Hatta ve Sidon yakınlarındaki El-Akibiye kasabasını hedef aldı. Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl'deki Yatır beldelerinin yanı sıra birçok sivil yerleşim alanı da bombalandı. Güneyde, Nebatiye’ye bağlı Deyr ez-Zehrani, Humin el-Fevka ve Ayn Kana gibi bölgeler de vuruldu. İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın doğusunda Baalbek civarındaki Cinta, Nebi Şit, Brital ve El-Cemaliyye gibi kasabalara da hava saldırıları düzenledi.

Reyak beldesine saldırılar gerçekleştirildi

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Batı Bekaa'da Midun, Sehmer kasabaları ve Meşgara Ovası çevresi ile Zahle ilçesindeki Reyak beldesi hedef alındı. Beyrut'un güneyindeki Ciye sahil bölgesinde de saldırılar gerçekleştirildi. Lübnan resmi ajansı NNA, Nabatiye bölgesindeki Aba ve Habbuş kasabaları ile Sidon bölgesindeki Kevseriyyetu es-Siyad'a da saldırıların yapıldığını duyurdu.

Yeni bir aşamaya geçtik, manevra ve eyleme tamamen hazırlıklı olmalıyız

İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyine ve Bekaa bölgesine kapsamlı saldırılar başlattığını duyurdu. Ordu, 100'den fazla Hizbullah mevzisinin hedef alındığını bildirdi. Ordunun kuzey komutanlığı, "Yeni bir aşamaya geçtik, manevra ve eyleme tamamen hazırlıklı olmalıyız" açıklamasını yaptı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise başkent Beyrut'un kuzeyinde yer alan Keservan bölgesindeki El-Muaysira beldesine İsrail ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Bakanlık, Hristiyanların çoğunlukta olduğu bölgeye saldırıda 22 kişinin öldüğünü, 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.