Sakarya’da fabrikada patlama!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında saat 13.20 sıralarında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre en az 28 işçi yaralandı. Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı. Henüz nedeni bilinmeyen patlamanın ardından Sakarya'nın yanı sıra Düzce ve Kocaeli'den de destek ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, yaralı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Sakarya Valisinden açıklama

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek’teki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralı sayısının 28 olduğunu duyurdu. Hastanede tedavi gören işçileri ziyaret ettikten sonra fabrikaya dönen Karadeniz, “6 yaralımızın durumu ağır. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın sebebi henüz net değil, ancak değirmenler bölümünde başladığı düşünülüyor” dedi. Ayrıca, 2 işçinin entübe edildiği bilgisi paylaşıldı.

Belediye Başkanından açıklama

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar "Şu anda patlama ile ilgili net bir şey yok. Güçlü bir patlama olmuş. Ciddi bir yaralanma şimdilik yok. Mahsur kalan olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya'da bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralananlara acil şifa diledi. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Tunç, "Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.