Popüler Vizesiz Ülkeler

Popüler Vizesiz Ülkeler
ÜLKELERVİZE İSTİYOR MU ?VİZE TÜRÜVİZESİZ NE KADAR KALINIR ?
MakedonyaHayır-90 gün
UkraynaHayır-Süresiz
KosovaHayır-6 ay içinde 90 gün
ArnavutlukHayır-90 gün
SırbistanHayır-180 gün içinde 90 gün
Kuzey KıbrısHayır-Süresiz
Bosna-HersekHayır-180 gün içinde 90 gün 
 Vizesiz Seyahat Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Sahip olduğun pasaport için vize istemeyen ülkelere gerçekleştirdiğin seyahat, vizesiz seyahat olarak değerlendirilir.

Bu ülkelere giriş yapmak için konsolosluğa gitmezsin, evrak toplamakla uğraşmaz, herhangi bir ücret de ödemezsin. “Ya vize başvurum reddedilirse?” korkusu yaşamaz, sadece biletini alıp bavulunu hazırlayıp yollara düşersin.

İşte sana “vizesiz seyahat nasıl yapılır” sorusunun cevabı!

Pasaportsuz seyahat de mümkün!

Pasaportun olmadan da giriş yapabileceğin ülkeler olduğunu biliyor muydun? Türk vatandaşıysan Gürcistan, Moldova, KKTC ve Ukrayna’ya pasaportsuz gidebilirsin mesela.

Ayrıca, pasaport türüne göre vizesiz gidilen ülkelerin değişiklik gösterebileceğini de unutma!

Şimdi yeşil pasaport, diplomatik ve hizmet pasaportlarının ayrıcalıklı olduğu ülkeleri bir kenara bırakıp sadece seyahat tutkusu ile yola çıkanlar için vize istemeyen ülkeleri listeleyeceğiz.

Vizesiz Ülkeler Listesi 2023

Aşağıda Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin tam listesini bulabilirsin. Umumî pasaport ile vizesiz seyahat edebileceğin ya da sınır kapısında ve online vize alarak giriş yapabileceğin ülkeleri ait oldukları kıtalara göre de sıraladık. Gitmeyi planladığın ülke şartlarını kolayca bulabilmen için kıtalara göre vize istemeyen ülkeler sana yardımcı olacaktır.

Eğer farklı bir ülkenin vatandaşıysan, yukarıdaki alanda seçimlerini yaparak Festival Turizm’un uçtuğu vizesiz gidebileceğin ülkeleri görebilirsin. Hatta uçak biletini bile alabilirsin. Sonrasında sadece check-in yap ve hemen vizesiz seyahatin tadını çıkar.

Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler Nelerdir?Not: Sadece Haydar Aliyev Bakü Havalimanı’ndan ve 30 Günlük sınırda vize alınabiliyor. Eğer deniz veya kara yoluyla gidecekseniz de Azerbaycan Konsolosluğu’ndan vize almanız gerekmektedir.Not: Turistik seyahatlerde vizeyi sınır kapılarında 15 gün ikamet süreli (gerektiğinde 15 gün uzatılabilir) olarak alabilirsin.Not: Online vize sadece Abidjan Havalimanı’ndan girişlerde geçerli. Vizeniz başvurudan en geç 48 saat içinde hazırlanıp e-mail olarak gönderiliyor.Not: Yalnızca umumi pasaport sahipleri üçüncü bir ülkeye uğramadan havayoluyla doğrudan Bağdat, Basra, Necef ve Musul’a seyahatlerinde sınırda vize alabiliyor.Not: İnternetten vize başvurusu yapılıyor. 2 iş günü içinde vize çıkıyor. Bir kopyasını yanınıza alıyorsunuz. Bazı durumlarda sınırda da manuel vize işlemleri yapılması gerekebiliyor.Not: Sınırda vize alırken her şekilde davetiye, otel rezervasyonu ve uçak bileti gibi belgeleri de yanında bulundurmalısın.

NOT: Bu bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın  http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa sitesinden alınmıştır.

Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri 2023 Listesi

Yurt dışı seyahatini Avrupa’ya yapmak istiyorsan Balkanlardaki ülkelerin büyük bir kısmının vize istemediğini belirtelim. İşte vizesiz Avrupa turun için ihtiyacın olan liste: Andorra, Arnavutluk (Balkanlar), Belarus, Bosna Hersek (Balkan ülkeleri), Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ya da Ukrayna.

Festival Turizm ile Gidebileceğin Vizesiz Avrupa Ülkeleri

ÜLKELERVİZE İSTİYOR MU ?VİZE TÜRÜVİZESİZ NE KADAR KALINIR ?
MakedonyaHayır-90 gün
UkraynaHayır-Süresiz
KosovaHayır-6 ay içinde 90 gün
ArnavutlukHayır-90 gün
SırbistanHayır-180 gün içinde 90 gün
Kuzey KıbrısHayır-Süresiz
Bosna-HersekHayır-180 gün içinde 90 gün
Vizesiz Balkan Ülkeleri

Vizesiz gidebileceğin Balkan ülkelerinden bahsetmeden önce “Balkanlar neresidir ve Balkan ülkeleri hangileridir?” sorularına kısa bir yanıt verelim.

Balkanlar, hem coğrafi hem de kültürel olarak kullandığımız bir kelimedir. Coğrafi olarak tanımını yapmamız gerekirse; Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde bulunan, İtalya yarımadasının doğusu ile Anadolu’nun batı ve kuzeybatısında yer alan bölgeye Balkanlar denir.

Bu sınırlar içerisinde yer alan Balkan ülkeleri şunlardır: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya, Türkiye ve Yunanistan.

Türk vatandaşlarından vize istemeyen Balkan ülkeleri ise aşağıdaki gibidir:

Arnavutluk - 90 Güne Kadar Vizesiz

Keşfedilmeyi bekleyen gizli köşeleri ile Arnavutluk hem kültür hem de doğa turizmi için harika bir ülke. Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan bu şirin ülke yılın her mevsimi gezip görülmeye değer güzellikte. Ama birbirinden eşsiz sahillere sahip bu rota için uçak biletini yaz için ayırtın deriz.

Bosna-Hersek - 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz

Osmanlı kültürünü en yoğun şekilde yaşatmaya devam eden Balkan ülkesi Bosna Hersek’e vize almadan giriş yapabilir; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri keşfe çıkabilirsin. Bosna-Hersek seyahatinde gezilecek yerler listene, Sebil, Saraybosna Müzesi ve Saat Kulesi, Umut Tüneli, Mostar Köprüsü ve Kraviçe Şelalesi’ni eklemeyi unutma.

  Kosova - 90 güne kadar vizesiz

Kış aylarında oldukça soğuk olan Kosova’ya kayak için gitmeyeceksen, ilkbahar ve sonbahar ayları için uçak biletini almanı öneririz. Seyahatin esnasında tarihin izlerini takip etmeni sağlayacak Sultan Murat Türbesi, Tekkeler ve Etnografya Müzesi’ni mutlaka görmelisin. Ama önce başkent Priştine’ye uçak bileti için sayfamızı ziyaret etmelisin.

 Makedonya - 90 güne kadar vizesiz

Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini taşıyan Balkan ülkesine gitmek için tarih dışında kültürel ve doğal pek çok farklı sebep var. Matka Kanyonu ve Ohri Gölü bunlardan sadece ikisi… Daha fazlası için Üsküp uçak biletini hemen al.

 Sırbistan 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz

Balkanlar’daki en renkli rotalardan biri olan Sırbistan, tarihi ve kültürel bir gezinin yanı sıra eğlence de vaad ediyor. Özellikle gece mekanlarıyla dikkat çeken Sırbistan’da Belgrad keşfetmeniz gereken ilk şehir. Belgrad uçak bileti için sayfayı ziyaret edebilirsin. Daha detaylı bilgi almak içinse blogda senin için hazırladığımız rehber içeriklerimize göz atabilirsin.

 Karadağ 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz

Eşsiz kumsalları ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Karadağ'a yazın dalış, rüzgar sörfü, yelken gibi sporları yapmak için gidebilirsiniz. Ancak bu ülkenin kış turizmi için de oldukça popüler bir rota olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri 2023 Listesi

Vize almadan ya da sınır kapısında ve online vize ile gidebileceğin Asya kıtası ülkeleri arasında ise Azerbaycan (Bakü’ye girerken vize istiyor.), Bahreyn (Sınır kapısında vize), Doğu Timur, Endonezya (Sınır kapısında vize), Filipinler, Gürcistan, Hong Kong, Irak (Sınır kapısında vize), İran, Japonya, Kamboçya (Sınır kapısında vize), Katar (Sınır kapısında vize), Kazakistan, Kırgızistan, Güney Kore, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Singapur, Sri Lanka (Sınır kapısında vize), Suriye, Tayland, Tayvan, Ürdün yer alıyor.

Festival Turizm ile Gidebileceğin Vizesiz Asya Ülkeleri

ÜLKELERVİZE İSTİYOR MU ?VİZE TÜRÜVİZESİZ NE KADAR KALINIR ?
ÜrdünHayır-90 gün
IrakEvetSınır kapısında10 gün
KırgızistanHayır-1 ay
LübnanHayır-180 gün içinde 90 gün
KatarEvetSınır kapısında2 hafta
KazakistanHayır-30 gün
BahreynEvetSınır kapısında15 gün
İranHayır-90 gün
GürcistanHayır-1 yıl
Ürdün - 90 Güne Kadar Vizesiz

Orta Doğu’da bir Arap ülkesi olan Ürdün, insanlık tarihinin en eski çağlarına tanıklık etmesinin yanı sıra sahip olduğunu büyüleyici Kızıldeniz sahilleri ile de turistlik yeni gözdesi. Eğer sen de oryantal esintiler barından bir vizesiz seyahat düşlüyorsan Ürdün’ün başkenti Amman’a uçak biletini hemen ayırt erken rezervasyon indirimlerinden yararlan.

Ürdün gezisi öncesinde Festival Turizm Blog’daki yazımız sana yardımcı olabilir:

Amman’a Gitmeden Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Irak - Sınır kapısında 10 günlük vize alabilirsin.

Medeniyetlerin beşiği Mezopotamya’da yer alan Irak’a Türk vatandaşları kapıda vize alarak giriş yapabiliyor. Tarihi ve kültürel açıdan zengin bir birikime sahip olan ülkeye ilk kez gideceksen, Babil Müzesi’ni ve Ur Zigguratı görmeden dönme.

ATatilini ucuza getirmek için Bağdat uçak bileti ve Erbil uçak bileti sayfalarından sana en uygun tarihi ve fiyatı seçebilirsin

Kırgızistan 1 ay vizesiz

Orta Asya kültürünü vize almadan keşfedebileceğin yerlerden biri de Kırgızistan. Buraya geldiğinde görmeden dönmemen gereken pek çok farklı mekan var: Tarih ve Sanat müzesi, Nikolai Przhevalsky Müzesi, Bişkek sınırları içindeki Ala Dağlar ve Ala-Arça Milli Parkı, Oş’taki Babür Şah’ın Evi, Issık ve Son Gölü bunlardan bazıları.

Kırgızistan gezisini en uygun Festival Turizm fiyatları ile planlaman için seni hemen Bişkek uçak bileti ve Oş uçak bileti sayfalarına bekliyoruz.

Lübnan 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz 

Orta Doğu’nun zıtlıklar ülkesi Lübnan özellikle farklı yaşam tarzlarını bir arada gözlemlemek isteyenlerin tercih edebileceği rotalar arasında yer alıyor. Lüks ve pahalı mekanların hemen arka sokaklarında konumlanan yoksul hayatlar; modern ile mistik kültürün iç içe geçtiği ülkeyi daha da dikkat çekici bir noktaya taşıyor.

Şimdiden merak ettim diyenleri Beyrut uçak bileti sayfamıza bekliyoruz.

Festival Turizm Blog'da seni bekleyen Lübnan yazıları var:

Katar 2 hafta geçerli kapıda vize

Arap yarım adasında modern ve lüks bir tatil rotası arayanlar Katar’ı gönül rahatlığı ile tercih edebilir. “Kışın gidilebilecek vizesiz ülkeler nelerdir?” sorusunun da bir cevabı olan Katar’da çölde safari turlarını, suni bir ada olan The Pearl’ü, Barzan Kuleleri’ni, Al-Zubarah Kalesi’ni görülecekler listene mutlaka eklemelisin.

Festival Turizm ile Katar’ın başkenti Doha’ya uçak biletini en uygun fiyatlardan alabilirsin.

Kazakistan 30 gün vizesiz

 

Hazar Denizi’nin kıyısında uzanan ve doğasıyla büyüleyen Kazakistan, hem kültür hem de doğa turizmi için tercih edebileceğin vizesiz yerlerden biri. Eğer bu rotayı görülecekler listene eklediysen Almatı ve Astana’yı, UNESCO Kültür Mirası olan Otrar’ı, Şarın Kanyonu’nu da bir kenara mutlaka not et.

 Bahreyn 15 gün kapıda vize

 

Bahreyn Krallığı’na sınır kapısında 15 günlük vize alarak kolayca giriş yapabilirsin. Bir ada olan Bahreyn’de sayısız plajlarda güneşlenmenin yanında çöllerde otantik bir tura da çıkabilirsin. Seçim senin.

İran 90 gün vizesiz

 

Pers uygarlığını yakından keşfetmek isteyen gezginlerin uğraması gereken yerlerden biridir İran. Burada Şah döneminin mimari izlerini takip edebilir, tek bir şehirde tarihi yansıtan Azadi Anıtı, Sadabad, Gülistan ve Niaveran Saraylarını gezintiye çıkma imkanını yakalayabilirsin.

Gürcistan1 yıl vizesiz

 

Uzun süre kalabileceğin bir vizesiz ülke arıyorsan Gürcistan’ı yaz bir kenara. Yaz – kış rahatlıkla gezebileceğin bu kozmopolit ülkede seni tatmin edecek her şey var. Müzeler, kiliseler, bazilikalar, katedraller, kaleler…

Vizesiz Afrika Ülkeleri

Seyahat tercihin uzak rotalardan yanaysa vize almadan Botsvana, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti (Sınır kapısında vize), Kenya (E-vize), Libya, Mauritius, Seyşeller, Sudan (Sınırda vize), Svaziland, Tunus ve Zambiya’ya gidebilirsin.

Vizesiz Amerika Ülkeleri

Kuzey’ine değil belki ama Amerika kıtasında gidebileceğin çok fazla ülke var. Türk vatandaşlarından vize istemeyen Güney Amerika ülkeleri; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili,Trinidad, Tobago, Uruguay, Venezuella'dır.

Orta Amerika ülkeleri ise Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika (E-vize), Nikaragua, Panama, St. Christopher ve Nevis, St Lucia'dır.

Vizesiz Okyanusya Ülkeleri

Tatil planlarına bu kıtayı da eklemek istersen Fiji, Palau Cumhuriyeti, Tuvala, Vanuatu’ya vizesiz gidebileceğini belirtmek isteriz.

Not-1: En güncel vizesiz ülkeler listesine ve detaylı bilgilere ulaşmak için Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Not-2: Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerin listesi düzenleyen ülkelerin Aralık 2017 itibarıyla normal (diplomatik, özel nitelikli, hizmet pasaportları gibi nitelikli kullanıcılara özel düzenlenmiş olmayan) pasaport türleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sahip olduğunuz pasaport ile hangi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğinizi ve burada yer alan bilgilerin güncelliğini resmî kaynaklardan teyit etmeyi unutmayınız.

Festival Turizm