Özgür Özel Esad ile görüşecek!

CHP'li Burhanettin Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Yeni Bir Sabah programında ilk kez CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve Özel'in Şam'a gideceğini belirtti.

Niyet ifadesi karşılık buldu

AK Parti iktidarının yarattığı Suriyeli sığınmacı krizi ve Suriye'de Türkiye'nin egemenlik alanındaki Süleyman Şah Türbesini hatırlatan Burhanettin Bulut, Özgür Özel'in çözüm arayışıyla bu ülkeye gideceğini belirtti. Bulut, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini ve ziyarete ilişkin olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. "Görüşme niyetimize ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak. Görüşme talebimizi ilettik ve Şam'dan olumlu cevap geldi" dedi.

Bizim attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı bir açıklamada Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini belirterek, "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki, bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına yönelik olası görüşmeler için "Her zaman" davette bulunacağını söylemişti.