Orta Doğu’da işler karışık

Lübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra İsrail'in kuzeyine roketler fırlatıldı ve bölgede sirenler çaldı. Saldırıyı Hizbullah üstlendi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, kuzeydeki bazı bölgelerde roket saldırıları nedeniyle sirenlerin aktif hale geldiği bildirildi.

Saldırıya ilişkin detaylar verilmedi

Saldırıya dair detay verilmezken, sosyal medyada Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı. Bölgede hava savunma sisteminin roketleri imha ederken meydana gelen patlama sesleri duyuldu. Resmi makamlardan ise can kaybı veya maddi hasara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Saldırıyı Hizbullah üstlendi

Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. Açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak onlarca katyuşa roketinin ateşlendiği belirtildi. Ayrıca, İsrail'in yasa dışı Matzuva yerleşim biriminin de hedef alındığı ifade edildi. Lübnan basını ise İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi.

5 Lübnanlı sivil yaralandı

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusuna ait hava araçlarının öğleden sonra Lübnan'ın sınır hattındaki Şemaa beldesinde bir evi hedef aldığını bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda Suriye uyruklu 4 sivilin hayatını kaybettiği ve 5 Lübnanlı sivilin yaralandığı ifade edildi. İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ölmüş, bu saldırıdan saatler sonra Hamas lideri Haniye Tahran'da suikaste uğramıştı. İran ve Hamas, Haniye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken, Tel Aviv yönetimi bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.