Nisanur bebeğin mezarını soruşturmayı yürüten komiser yaptırmış

Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesi'nde 18 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen trajik olayda, Furkan Sevinç adlı şahısın, Meryem Ö.'ye ait evde konakladığı sırada Nisanur Ö. adlı 2 yaşındaki bebeği cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edildi. Meryem Ö., diğer kızını alıp markete gittiği sırada bu korkunç olay yaşandı. Bebeğin bayılması üzerine Sevinç, onu havaya atıp, tokatladı ve duvara vurdu. Ardından, kendisini bebeğin dayısı olarak tanıtarak hastaneye götürdü. Ancak yapılan muayenede bebeğin cinsel istismara uğradığı ortaya çıkınca Sevinç, yakalandı. Bebek ise hayatını kaybettiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kimsesizler Mezarlığına defnedildi

Çaycuma Şehir Mezarlığı'ndaki 'Kimsesizler Mezarlığı' kısmına defnedilen bebeğin cenaze törenine, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman ve birçok savcı, hakim, adliye çalışanı ile polis katıldı.

Herkese hak ettiği karşılığın verileceği hesap günü mutlaka gelecektir

Çaycuma Şehir Mezarlığı'na defnedilen Nisanur bebeğin ailesinden hiç kimsenin sahip çıkmaması üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmayı yürüten komiser İbrahim Yıldız'ın devreye girdiği öğrenildi. Yıldız, cenazeyi morgdan alarak mezarlıkta bir yer ayarladı ve defnetti. Ardından, bebeğin mezarı için özel bir mezar taşı yaptırdı. Taşta, Kuran'dan alınmış "Herkese hak ettiği karşılığın verileceği hesap günü mutlaka gelecektir" ve "Nur içinde uyu cennet kokulu yavrum" ifadelerine yer verildi. Soruşturma sonrası suçlular yargılandıktan sonra bile komiser Yıldız'ın Nisanur bebeğin mezarını düzenli olarak ziyaret ettiği belirtildi. Yıldız'ın, devlet korumasındaki ablası R.Ö.'nün eğitim masraflarına da destek olduğu biliniyor. Nisanur bebeğin mezar taşında soyadının olmadığı dikkat çekti.

Annenin dosyasında gizlilik kararı olduğu öğrenildi

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Aralık 2023’te görülen duruşmada Furkan Sevinç'i 'Bebeğe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından, Sevinç'e 'Nitelikli cinsel istismar' suçundan üst sınır olan 30 yıl hapis cezası verildi. Anne Meryem Ö.'nün de tutuklu olarak yargılandığı ve dosyanın gizlilik kararı altında olduğu öğrenildi.

Ablasının da fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı

Nisanur bebeğin ölümüyle birlikte ablası R.Ö.'nün (8) fuhşa zorlandığı ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. R.Ö.'ye yönelik cinsel istismar soruşturması ayrı bir şekilde yürütüldü. Bu soruşturma kapsamında cinsel istismar şüphelileri Metin Sucu ve A.G., 22 Mayıs 2023'te İstanbul'da yakalandı ve Zonguldak'a getirilirken Kocaeli'de kaçma girişiminde bulundular. Polislerin müdahalesi sonucu şüphelilerden Metin Sucu hayatını kaybederken, A.G. yaralandı. Olayla ilgili olarak şüphelileri darbettiği iddia edilen polis memurları Mehmet Yılmaz (41) ve Muhammet Emin Cergibozan (34) ile bekçi Uğur Oruç (36), Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. A.G. ile ilgili 'Çocuğun cinsel istismarı' soruşturması ise Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik içinde yürütülüyor.