Netanyahu’nun evi hedef alındı

Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen bir kamikaze İHA'sının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldığı bildirildi. Görgü tanıkları, İHA'nın pikesi sonrası büyük bir patlama duyduklarını aktardı. Saldırı esnasında herhangi bir siren sesi duyulmadığı da belirtildi. Netanyahu'nun akıbeti ise henüz bilinmiyor. Başbakanlık ofisi, olayla ilgili açıklama yapmayı reddetti. Ayrıca, İsrail hükümeti, İsrailli basın organlarına konuya dair yayın yasağı getirdi.

Bir İHA'nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiği tespit edildi. İki İHA'nın imha edildiği, birinin ise Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği bildirildi; ancak bu saldırıda yaralı olmadığı ifade edildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya'daki Mossad ve askeri siber istihbarat birimi "8200"ün ortak üssü Glilot'ta alarmlar çaldı. Netanyahu'nun hükümet ofisi, Kayserya'daki evinin vurulduğunu doğrularken, Başbakan'ın o esnada evde bulunmadığını açıkladı. Hükümet, Netanyahu'nun yaralandığına dair iddiaları da reddetti.

Hizbullahtan açıklama yapılmadı

Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kente çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Netanyahu'nun konutu etrafında güvenlik amacıyla kurulan beton bloklar ve bekçi kulübesinin yanı sıra sağlık ekipleri ve polislerin yoğun bir şekilde toplandığı görülüyor. Ayrıca, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA'nın geçtiği ve ardından saldırı alarmlarının çaldığı dikkat çekiyor. Hizbullah'tan saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.