Narin’in otopsi raporundan yeni ayrıntılar!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberine göre, Adli Tıp incelemesinde Narin'in "boğularak öldürüldüğü" tespit edildi. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji biriminin hazırladığı Histopatoloji raporunda, Narin'in bedeninde çürüme ve sıvılaşma olduğu belirtildi. Boyun bölgesindeki dört bulgu ise raporun en çarpıcı detayları arasında yer aldı.

Ortaya çıkan 4 sonuçtan üçü boyun bölgesinde meydana gelen hasarlardan oluşuyor

Rapora göre, Narin Güran'ın boyun bölgesindeki kanamalar dikkat çekiyor. Dört bulgudan üçü boyun bölgesindeki hasarlara işaret ediyor. Özellikle, boynun ön kas grupları, sol tarafta enseyle birleşim noktası ve sol çene altındaki kemiklerde yoğun kanama tespit edildi.

Göğsüne baskı yapılmış

Raporda dikkat çeken dördüncü bulgu, Narin'in göğüs bölgesinde hasar olduğuna işaret ediyor. Göğüs üstü ve cilt altındaki kanamayla uyumlu bulgular, "ağır otolitik kas segmentleri" arasında net sınırlar gözlenemediğini gösteriyor. Boğularak öldürülen Narin'in, zanlı tarafından göğsüne baskı uygulanarak ve sol boyun bölgesi ağırlıklı sıkılarak katledildiği belirtiliyor. Bulgular, Narin'in elle boğulduğu ve katilin onu arkadan koluyla sıkıca sararak öldürdüğü ihtimalini güçlendiriyor.