Narin’in mezarında gözyaşları sel oldu!

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine dün Eğertutmaz Deresi'nde ulaşıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma devam ederken, Narin Güran'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze, Batıkarakoç Mahallesi'ndeki Batıkarakoç 2. Camii'ne getirildi. Üzerine gelinlik bırakılan tabut, musalla taşına kondu.

Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır

İl Müftüsü Celal Büyük, Narin Güran’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız" dedi. Büyük, insanlığın ve vicdanın utanç verici bir noktada olduğunu belirterek, "Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımız ve insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlar eylesin. Toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirip hatırlamamız gerekiyor. Kur'an ve sünnetin öğrettikleri çerçevesinde ahlaklı bir toplum ve nesil olma yolunda ilerlemeliyiz. Narin cennettedir, masumdur. Ancak bu cinayetin sorumluları mutlaka hesap verecektir. Dünyada olan budur. Ama benim korkum, bu yavrumuzun cenazesiyle yüzleşirken, Allah’a nasıl hesap vereceğimizdir. Vicdanımızı ve insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin."

Gözyaşları sel oldu

İl Müftüsü Celal Büyük tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Narin Güran’ın cenazesi omuzlarda ambulansa konuldu. Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na getirilen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. Okulların açıldığı günde, diğer arkadaşları gibi okul sıralarında olması gereken küçük Narin’in gömüldüğü mezar, milyonların yüreğini dağladı.