Narin olayında sıcak gelişme

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni bulgulara ulaşıldı. Nevzat Bahtiyar’ın ek ifadesi üzerine soruşturma genişletildi. Bahtiyar’ın itiraflarının ardından ev ve ahırında yapılan aramalarda önemli deliller bulundu.

İzmaritlerde DNA'lar aranacak

Bahtiyar’ın ahırında bulunan 2 sigara izmariti de deliller arasında merkeze gönderildi. İzmaritlerde DNA analizi yapılacak ve ne kadar süre önce bırakıldıkları belirlenecek. Jandarma, Bahtiyar’ın ev ve ahırında kesintisiz nöbet tutuyor.

Rapor tamamlandı

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül’de Diyarbakır Bağlar'da ölü bulunan Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izine dair raporunu tamamladı. Raporda, Enes Güran (18) ve annesi Yüksel Güran’a (44) ait adli belgeler, ağız ve diş ölçümleri ile birlikte fotoğraf, video ve grafiklerin değerlendirildiği belirtildi.

'5 sonuçsuz' kategorisinde

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu’nun raporunda, Enes Güran’ın sağ ön kolundaki yumuşak doku lezyonlarının 27 Ağustos itibarıyla 3-6 gün önce (21-24 Ağustos) oluşmuş olabileceği belirtildi. Lezyonların mor renkli, hilal şeklinde olduğu ve tipik diş izleri içermediği, ancak insan ısırığıyla uyumlu olabileceği kaydedildi. Yüksel, Enes ve Narin Güran'a ait diş ölçüleri ve adli bulgular birlikte değerlendirildiğinde, lezyonun kimin ısırığından kaynaklandığına dair kesin bir sonuca varılamadığı vurgulandı. Raporda, lezyonların, Amerikan Adli Diş Hekimliği Kurulu (ABFO) kriterlerine göre "sonuçsuz" kategorisinde olduğu, kimlik tespitine yönelik tanımlayıcı özellikler taşımadığı ifade edildi.