Narin neyi biliyordu?

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayet soruşturmasında sır perdesi aralanamadı. Katil veya katillerin izini sürmek için her ihtimali değerlendiren uzmanlar, anne, ağabey ve amcanın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların ifadelerine başvuruyor. Ancak, özellikle aile üyelerinin çelişkili ifadeleri, Türkiye gündeminde büyük bir deprem etkisi yarattı.

Gülistan'ımız 4 yıldır yok, karanlıkta kaldı

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ile ilgili haftalar sonra ortaya çıkan bir detay, büyük yankı uyandırdı. Narin'in Diyarbakır'daki köylerinde kaybolmasından 3 gün sonra, Gülistan Doku'nun ailesinin ziyareti sırasında kaydedilen bir an gündem oldu. Tunceli'de 4,5 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, Yüksel Güran’a sarılarak gözyaşı dökmüş ve “Gülistan'ımız 4 yıldır yok, karanlıkta kaldı. Şuramıza alev düştü. Narin'in annesi de bu hale düşmesin diye herkesi Narin'i aramaya davet ediyoruz” demişti. Bu görüntüler, olayın duygusal boyutunu ve toplumda yarattığı etkiyi gözler önüne serdi.

Kızıma göstermeyin, kızım biliyor, dayanamıyor

Söz konusu ziyarette Yüksel Güran'ın söylediği ifadeler büyük dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, anne Güran'ın şu sözleri dile getirdiği görüldü: "Narin karanlıkta kalmasın. Gülistan'ın ailesi yanmış, biz de yanmayalım. Kimseler yanmasın. Ne olur kızımı bırakın, ne olur bir köşeye atın. Ne olur benim kızıma göstermeyin. Kızım biliyor, dayanamıyor." Bu ifadeler, hem Narin'in durumu hem de ailelerin yaşadığı zorluklar hakkında çarpıcı bir ışık tuttu.

Narin ne biliyordu?

Türkiye'yi yasa boğan 8 yaşındaki Narin'in annesi Yüksel Güran'ın haftalar sonra ortaya çıkan görüntülerde sarf ettiği "Kızım biliyor, dayanamıyor" cümlesi ise kısa sürede büyük ses getirdi. Videoyu izleyen yüzlerce kişi "Narin ne biliyordu?" sorusunu yöneltti.