Narin cinayetinde yeni gelişme

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bulgular ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin'in 21 Ağustos günü saat 15.15'te eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi. Halk TV’nin haberine göre, delillerin yok edilmesi için evde birçok özel yöntem kullanıldığı, eşyaların, kıyafetlerin ve halıların özel tekniklerle yıkandığı tespit edildi. Ancak bu çabalara rağmen bazı eşyalar üzerinde DNA izlerine rastlandı. Bu bulgular, Narin’in cinayete kurban gittiğini kesinleştirdi.

Eve 3 kere gelip gitmiş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Narin Güran soruşturmasında önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan 12 kişi ve tutuksuz yargılanan diğer şüphelilerin kullandıkları cep telefonlarına ait HTS kayıtları tamamlandı. Elde edilen daraltılmış verilere göre, tutuklu amca Salim Güran’ın Narin’in eve geldiği saat olan 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde bulunduğu, Narin’in geldiği sırada orada olduğu ve daha sonra en az 3 kez eve girip çıktığı tespit edildi.

Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran'ın da eve geldiği tespit edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda, anne Yüksel Güran ile tutuklu amca Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında 3 kez telefon görüşmesi gerçekleştiği belirlendi. Daraltılmış HTS kayıtlarına göre, Narin’in katledildiği 15.15’ten kısa bir süre sonra, yenge Hediye Güran’ın eve ilk gelen kişi olduğu, ardından kısa aralıklarla Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran’ın da eve girdiği tespit edildi. Ayrıca, Hediye ve Maşallah Güran’ın 15.15’ten sonra saat 19.00'a kadar defalarca Arif Güran’ın evine gittikleri ve bu süre zarfında evde alışılmadık miktarda su kullanımı olduğu ortaya çıktı. Başsavcılık, şüphelilerin HTS kayıtlarını uzman ekiplerce detaylı bir şekilde inceledi ve bu bulgulara dayanarak tutuklu ve serbest şüphelilerin yeniden sorgulanmasına karar verdi. İlk olarak tutuklu 12 sanığın sorguya alınacağı öğrenilirken, sorguların ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Aileyi 12 avukat savunacak

Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan 9'u Güran ailesi mensubu toplam 12 kişi, bir avukat ordusu tarafından savunulacak. Alınan bilgilere göre, Güran ailesi şu ana kadar 12 avukata vekalet vermiş durumda. Dün, bu avukatlar Diyarbakır T Tipi Cezaevi'nde müvekkilleriyle toplu görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme nedeniyle cezaevinde birçok diğer görüşmenin aksadığı ve farklı illerden gelen çok sayıda avukatın Güran ailesinin avukatlarıyla görüşmesi sebebiyle bekletildiği bildirildi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından diğer avukatların görüşmeye alınması, tutuklu Güran ailesi şüphelilerinin can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı ifade edildi.