Narin Cinayetinde Yeni Detaylar!

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın, arama çalışmalarının 19'uncu gününde dere yatağında cansız bedeni bulundu. Narin'in öldürülmeden yaklaşık 1 saat önceki görüntüleri de gün yüzüne çıktı. Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin’in cesedi, 19 gün sonra bir çuval içinde, üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış olarak bulundu. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan 12 şüpheliden 4’ü hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Narin’e ait DNA ve kıl örnekleri bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar’ın, HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay anında aynı evde bulundukları tespit edildi. Şüphelilerin 'iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları istendi. İddianame, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Aile, Cinayeti Saklamak İçin Her Yolu Denedi

İddianamede, "Dosyada yer alan kamera görüntüleri, ifade tutanakları, adli tıp raporları, olay yeri inceleme raporları, HTS kayıtları, HTS daraltılmış baz analiz raporu, kriminal raporlar, görüşme kayıtları, cep telefonları üzerindeki incelemelerden elde edilen veriler ve kolluk tutanakları birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin soruşturmanın başından itibaren çelişkili, olağan akışa aykırı ve toplum ile aile yaşantısının genel kurallarına ters tutumlar sergiledikleri tespit edilmiştir. İlk günden itibaren kayıp çocuk ihbarında bulunarak ve Narin Güran’ın son görüldüğü saate dair çelişkiler yaratarak olayı gizlemeye çalıştıkları belirlenmiştir." ifadeleri yer aldı.

Narin'i neden öldürdükleri bilinmiyor

21 Ağustos günü saat 15.11’de kamera açısına son kez giren ve evine doğru çıkan patikaya yönelen Narin’in, eve ulaştığı anda dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları ve dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporları dikkate alındığında, tüm şüphelilerin ikamette bulunduğu net bir şekilde ortaya konmuştur. Zaman ve mekan birliği içerisinde hareket eden şüphelilerin, fikir ve eylem birlikteliğiyle, öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran’ı boğarak öldürdükleri sonucuna varılmıştır. Bu nedenle, şüphelilerin 'iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edilmiştir.

Güvenlik kamerasında 14.04'te koşarak gittiği görülüyor

Narin Güran’ın öldürülmeden yaklaşık 1 saat önceki görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Okulun güvenlik kamerasında, Narin'in büyük amcası H.G.'nin evine doğru 14:02’de yürüdüğü, ardından aynı kamerada 14:04’te koşarak gittiği görülüyor. Ancak kameranın saatinin 4 dakika ileride olduğu tespit edildi. Bu görüntülerde, Narin’in babasının amcası H.G.'nin evine gittiği ve orada arkadaşlarının Kuran kursuna gittiğini öğrenince koşarak kursa yöneldiği belirtiliyor.