MİT ve Emniyet’ten FETÖ operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ortak operasyonda, FETÖ'cü hakim Mustafa Karatay Ankara'da saklandığı evde yakalandı.

EN KİLİT OPERASYON ELEMANLARINDAN BİRİ

Firari FETÖ'cü Mustafa Karatay, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin mimarları arasında yer alıyordu. FETÖ’nün yargıdaki en kritik operasyon elemanlarından biri olarak, örgütte önemli bir rol üstleniyordu. Karatay'ın, saklandığı evden örgüt ile bağlantısını sürdürmeye çalıştığı belirlendi.

MİT'TEN OPERASYON 

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ’nün önemli isimlerinden Mustafa Karatay'ın yerini, yakın bir komşusunun ihbarı üzerine tespit etti. Yapılan uzun süreli takip sonucunda, 8 yıldır firari durumda olan ihraç hakim Karatay'ın saklandığı daire kesin olarak belirlendi.

DİJİTAL MALZEMELERE EL KONULDU

FETÖ'cü ihraç hakim Mustafa Karatay'ın evinde gerçekleştirilen aramada, örgüt üst yönetimi ile iletişim için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu. Yapılan incelemelerde, Karatay'ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile bağlantı kurduğu belirlendi.