Milli atletten büyük başarı!

Uluslararası başarılarıyla tanınan 25 yaşındaki milli atlet Derya Kunur, 7-8 Eylül tarihlerinde İzmir Atatürk Stadı'nda düzenlenen Turkcell Süper Lig'de 3000 metre engellide ter döktü.

Dünya Şampiyonası'na gözünü çevirdi

Yarışmanın ilk turunda engel tahtasına takılarak düşüp ayağını inciten 25 yaşındaki milli atlet Derya Kunur, rakiplerinden geri kalmasına rağmen yarışı bırakmayarak birinci oldu. Azmiyle büyük takdir toplayan Kunur, yarışın ardından döndüğü memleketi Muş'ta 2025'te düzenlenecek Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları ve Dünya Şampiyonası'na odaklandı.

Onlar sayesinde başardım

12 yıldır sporla uğraşan milli atlet Derya Kunur, AA muhabirine İzmir'de düzenlenen 3000 metre engelli yarışında yaşadıklarını anlattı. Yarışın başında engele takılıp düşerek takla attığını belirten Kunur, rakiplerinden 30-40 metre geri kaldığını fakat pes etmeden yarışı sürdürdüğünü ve son turda şampiyon olduğunu söyledi. Ayağındaki ağrı ve şişliğe rağmen mücadeleyi bırakmadığını vurgulayan Kunur, bu yıl sezonu kapattığını belirtti. 2025'te düzenlenecek Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası için hazırlıklara başlayacaklarını ifade eden Kunur, hem 2000 metre engelli hem de 3000 metre engelli Türkiye rekorlarını 6 yıldır elinde bulundurduğunu söyledi. Destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Fenerbahçe Spor Kulübü, antrenör Naim Koçlar ve ailesine teşekkür eden Kunur, ayağındaki şişliğin geçmesinin ardından daha iyi dereceler elde edeceğine ve büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti.