Mersin’de Takı Merasimi Şaşkınlık Yarattı

Mersin'in Silifke ilçesinde sağlık çalışanı Seher Öz ve Uzman Çavuş Ahmet Doğan'ın düğününde ilginç bir takı merasimi gerçekleşti. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un da katıldığı etkinlikte, gelin ve damadın babasının çilek ve sebze üretimi ile geçimlerini sağladığı göz önüne alındığında, takı merasiminde beşi bir yerde "altın" yerine, beşi bir yerde "tohum" takıldı. Bu özgün hediye, düğün sahipleri ve davetliler arasında büyük ilgi uyandırdı.

Genç çiftlerimize tohum takacağız

Mersin'in Silifke ilçesinde gerçekleşen Seher Öz ve Uzman Çavuş Ahmet Doğan'ın düğününde geleneksel takı merasimi farklı bir şekilde yapıldı. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, düğün töreninde beşi bir yerde "altın" yerine, beşi bir yerde "tohum" hediye etti. Başkan Turgut, bölgenin tarım ve çiftçilikle geçindiğine vurgu yaparak, “Genelde düğünlerde para ve altın takılır, ancak bugün genç çiftlerimize tohum takacağız. İnşallah bereketli ve hayırlı olur” dedi.

Beşi bir yerde altın yerine tohum takıldı

Damat Ahmet Doğan ise, “Silifke yöresinde çiftçilik yaygındır. Babalarımızın bu mesleği devam ettirdiği için bugün bize tohum takıldı” şeklinde konuştu. Gelin Seher Öz de, “Beşi bir yerde altın yerine tohum takıldı. Ülkemizde daha bereketli ürünler yetiştirilir inşallah” diyerek, bu yenilikçi hediyenin ülke tarımına katkı sağlayacağına inandığını belirtti.