Memur ve Emekli Zammında Tablo Netleşiyor !

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında enflasyon yüzde 2,47 olarak kaydedilmişti. Eylül ayı enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte, memur ve emekli maaşlarındaki artışı belirleyen 3 aylık enflasyon farkı da belirlendi.

Memur ve Emekli Zammında 3 Aylık Enflasyon Verileri Netleşti

Aylık enflasyon verilerine göre, temmuz ayında enflasyon yüzde 3,32, ağustos ayında yüzde 2,47 ve eylül ayında ise yüzde 2,97 olarak belirlendi. Bu verilere dayanarak, SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 8,92'lik bir zam farkı elde etmiş oldu. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için ise yüzde 0,99'luk bir ek enflasyonun daha oluşması gerekiyor. Memur ve emekliler, maaş zammını yılda iki kez, ocak ve temmuz aylarında enflasyon farkıyla alıyor.

Aylık Enflasyon Oranları 

Temmuz ayı için enflasyon yüzde 3,32, ağustos için yüzde 2,47 ve eylül için yüzde 2,97 olarak belirlendi. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, bu veriler doğrultusunda şimdiden yüzde 8,92'lik bir zam farkı elde etmiş durumda. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için ise yüzde 0,99’luk ek bir enflasyon oluşması gerekiyor. Bu artış, 2025 Ocak ayında maaşlara yansıyacak ve her ay açıklanan enflasyon oranları birikimli olarak hesaplanacak.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memurlar ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkı da alıyor. Eylül sonu itibarıyla bu fark %8,92’yi geçmiş durumda. Ocak 2025’te memurlar, %15’lik bir toplu sözleşme zammı daha elde edecek. Ancak, kesin rakamlar için ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak.