”Malazgirt Zaferi” programında kriz

Muş'ta düzenlenen "Malazgirt Zaferi" programında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Programın sonunda protokol üyeleri için sahnede fotoğraf çekimi yapılacağı duyuruldu. Ancak, kuvvet komutanlarının hiçbiri sahneye çıkmayı reddetti. Bu durum, programda ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Programda protokol krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Okçular Vakfı'nın Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlediği "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı"na katıldı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından, protokol üyeleri fotoğraf çekimi için sahneye davet edildi. Davet edilenler arasında Kabine üyeleri, AK Parti ve MHP yöneticilerinin yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı da bulunuyordu.

Kuvvet Komutanları sahneye çıkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı"nda ilginç bir durum yaşandı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından fotoğraf çekimi için sahneye davet edilen kuvvet komutanlarının çoğu, isimleri okunmasına rağmen sahneye çıkmadı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun yanı sıra diğer kuvvet komutanları da sahneye çıkmayı reddetti. Davet edilen isimler arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise sahneye çıkarak fotoğraf çekimine katıldı.Öte yandan, Selçuklu Mezarlığı’ndaki anma programında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı fotoğraf karesinde yer alan Kadıoğlu ve Tatlıoğlu'nun bu durumu, çeşitli tepkilere yol açmıştı. Programa Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katılmıştı.