Mahkeme başkanından ‘Küçük kızlardan uzak dur’ uyarısı

2022 yılında Ocak ayında İncivez Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Uğur A. adlı şahsın, davet ettiği İ.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. İ.A.'nın annesi, kızının telefonunda Uğur A. ile olan mesajlaşmalarını fark ederek polise başvurdu ve şikayetçi oldu. İfadesinde Uğur A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve kimseye anlatmaması için tehdit ettiğini söyleyen İ.A., suçlamalarda bulundu. Uğur A. suçlamaları reddetti ve serbest bırakıldıktan sonra 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan mahkemeye çıkarıldı. Geçen yıl Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Uğur A.'ya, 'iyi hal' indirimi uygulanarak 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan sanık, hükümle birlikte tutuklandı. Ayrıca, İ.A. isimli kız çocuğunun 2021 yılında Anıl C.A. tarafından da cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan soruşturma da tamamlandı ve Anıl C.A. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

İki sanık suçlamaları reddetti

İki sanık da suçlamaları reddettiğini savundu. Uğur A.'nın 13 yıl 4 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nde onaylandı, avukatları dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay, Anıl C.A. ve Uğur A. dosyalarının hukuki ve fiili bağlantıları olduğu gerekçesiyle birlikte ele alınması gerektiğine karar verdi ve kararı usulden bozdu. Anıl C.A.’nın yargılaması devam ederken, Uğur A.'nın ise yeniden yargılanmasına karar verildi.

Ben ceza infaz kurumundayken epilepsi hastalığım nedeniyle zorluk çekiyorum

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bozulan karar sonrasında görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık Uğur A. ile 3 avukatı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı hazır bulundu. Kurum avukatı ve savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Uğur A., suçsuz olduğunu ve cezaevinde epilepsi krizleri yaşadığını belirtirken, “Ceza infaz kurumunda epilepsi hastalığından dolayı zorluk çekiyorum. Ambulansla hastaneye götürüldüm. Cezaevinde mağdur durumdayım. Ailemin yaşlı ve hasta olmaları sebebiyle onlara bakmakla yükümlüyüm. Onlar da mağdur oldular. Tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.

Yargıtay bozma kararında iki dosyada çok çelişki var

Sanık avukatlarından Namık Çağalı, müvekkilinin tahliyesini talep etti; çünkü kız çocuğunun, ilk olarak birleşen dosya sanığı Anıl C.A. hakkında şikayette bulunduğunu belirtti. Diğer avukat Berrak Büyük ise kız çocuğunun Uğur A. ile nişanlandıktan sonra şikayetçi olduğunu açıkladı. Avukatlar, Yargıtay'ın bozma kararında çelişkilerin olduğunu ve müvekkilin tutuksuz yargılandığını vurguladılar. Sanığın duruşmalara devam ettiğini ve kaçma girişimi olmadığını belirten Avukat Erdi Kostik ise müvekkilin tutukluluk süresi ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Diğer dosyada eksiklikler var

Sanık avukatlarından Namık Çağalı, kız çocuğunun ilk olarak birleşen dosya sanığı Anıl C.A. hakkında şikayette bulunduğunu belirtti. Dosyadaki iddiaların daha yoğun olmasına rağmen, Anıl C.A.'nın tutuksuz yargılandığını ifade ederek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Diğer avukatı Berrak, diğer dosyada eksikliklerin bulunduğunu haber diliyle aktardı.