Köfteci Yusuf'taki skandalın ardından, Ankara'da ünlü bir döner firmasının İncek şubesinde şok bir olay yaşandı. Geçen yıl Ağustos ayında, 25 yıllık geçmişe sahip dönerciye ait baton dönerin içinden peçete, kemik ve yabancı maddeler çıktı. Toplum sağlığını tehlikeye atan 20 kiloluk döner imha edilirken, dönerci durumu tedarikçi firmaya bildirdi. Firmadan yapılan açıklamada, dünyaya döner ithalatı yapan firmanın, olayı ihmal eden çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
Çalışan işçi üretilen dönerin kusurlu olduğunu tespit etti
Sabah'ın haberine göre, Ankara’daki ünlü döner zincirinin şubesinde çıkan yabancı madde sonrası başlatılan incelemede, dönerin kusurlu olduğu tespit edilen partiye ait ürünün İstanbul Sultanbeyli’deki üretim tesisinde üretildiği belirlendi. Firmanın yaptığı açıklamaya göre, barkod ve parti numarasından, dönerin üretimini üstlenen işçi Yasin K.'nin kusuru olduğu ortaya çıktı. Firma, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, yabancı maddenin ancak dönerin basılarak dondurucuya kaldırıldığı aşamada eklenmiş olabileceğini belirtti. Ayrıca, üretim sürecindeki her adımın bir program aracılığıyla takip edilebildiği vurgulanarak, şüpheli olarak yalnızca Yasin K.'nin adı öne çıktı.
Şirket, Yasin K.'nin suçu kasti olarak işlediğini kaydetti
Ankara’daki döner skandalının ardından, dönerin imha edilmesine neden olan İstanbul Sultanbeyli üretim tesisindeki çalışan hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Şirket, dönerin kullanılmaz hale gelmesinin "mala zarar verme" suçunu oluşturduğunu belirterek, Yasin K.'nin suçu kasti olarak işlediğini öne sürdü. Firmanın açıklamasına göre, prestijini ve itibarını ürettiği dönerlerin kalitesinden kazanan şirket, çalışanının sorumsuz davranışı yüzünden maddi ve manevi zarara uğradı. Firmanın şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yasin K.'nin ifadesini aldı. Şüpheli çalışan, barkodun kendisine ait olduğunu kabul etse de başkaları tarafından da kullanıldığını öne sürerek suçlamayı reddetti. Ancak savcılığın yaptığı araştırma, söz konusu barkodun yalnızca Yasin K. tarafından kullanıldığını ortaya koydu. Savcılık, şüphelinin suçlamayı kabul etmeyip suçtan kurtulmak için savunma geliştirdiği kanaatine vardı. Firmanın suç duyurusu üzerine, Yasin K. hakkında "mala zarar verme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.