Kırgızistan’da darbe girişimi!

Orta Asya'nın jeopolitik olarak en önemli ülkelerinden biri olan ve yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip Kırgızistan'da bir darbe girişimi yaşandı. Bastırılan olaylar sonucunda 4 kişi gözaltına alındı.

Darbe girişimi engellendi

Komite tarafından yapılan resmi açıklamada; "Kırgızistan'ın istihbarat kurumları, ülkede iktidarı zorla ele geçirme girişimini engellendi. Vatandaşların güvenliğini sağlamak ve anayasal düzenin temellerini korumak için yürütülen önlemlerin bir parçası olarak, şiddet kullanarak iktidarı ele geçirme ve vatandaşların ölümünü içeren kitlesel karışıklıklar düzenleyerek ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetleri bastırıldı. " ifadelerini kullanıldı.

4 kişi tutuklandı

Dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan ve suç ideolojisini destekleyen bir grubun darbe girişiminde bulunduğu kaydedildi. Yetkililer, bu grubun uzun süredir radikal görüşlere sahip olduğuna ve kamu düzenini tehdit eden faaliyetler yürüttüğüne dikkat çekti. Soruşturma ve operasyonel tedbirler sonucunda dört kişinin gözaltına alınarak geçici tutuklama merkezine götürüldüğü bildirildi. Yetkililer, bu kişilerin sorgularının devam ettiğini ve olayla bağlantılı diğer kişilerin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.