Kabine toplantısı yarın yapılacak!

Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından yeniden bir araya geliyor. Beştepe'deki buluşmada sokak hayvanlarının durumu öne çıkacak ana maddelerden biri olarak belirlendi. Bununla birlikte, toplantıda Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve emekliye yönelik bayram ikramiyesinin 3 bin liradan artırılması gibi konular da masada olacak.

Bayram tatili ele alınacak

Kurban Bayramı'nda hafta sonu ile birleştirilerek 9 günlük tatil talepleri yükselirken, tüm dikkatler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek toplantıda, bayram tatilinin detayları ele alınacak. Bu yıl Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar-pazartesi-salı-çarşamba) tarihlerini kapsıyor ve planlanan tatil düzenlemeleri merakla bekleniyor.

Emekli ikramiyesi, ekonomi ve sokak hayvanları masaya yatırılacak

Kabine Toplantısı'nda ele alınacak diğer önemli bir konu emekli ikramiyeleri olacak. Emekliye yönelik bayram ikramiyesi tutarının 3 bin liradan artırılması bekleniyor. Toplantı kapsamında ekonomi programı da gözden geçirilecek ve alım gücünü yükseltme ile fahiş fiyatlarla mücadele konusundaki tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek.Toplantıda ayrıca, son günlerde önemli bir gündem maddesi haline gelen sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa teklifi de masaya yatırılacak.

Gazze meselesi ve 9'uncu Yargı Paketi de Kabine Toplantısı'nda gündemde olacak

Toplantıda, terörle mücadele kapsamında ülke içinde ve Suriye ile Irak'ta yürütülen operasyonlar öne çıkacak. Bölgesel gelişmeler de gözden geçirilecek; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes çabaları da detaylı şekilde ele alınacak. Ayrıca, 9'uncu Yargı Paketi'nin hazırlıkları ve son durumu da toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.