İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor

31 Mart yerel seçimlerinde beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı. CHP ve Yeniden Refah Partisi, sandıktan en başarılı çıkan partiler olarak belirlenirken, AK Parti ve İYİ Parti beklenmedik bir şekilde dezavantajlı konumda kaldılar. Özellikle 14 Mayıs seçimlerinden sonra Millet İttifakı'ndan ayrılma kararı alan İYİ Parti'nin alacağı oy oranı merak edilirken, gelen sonuçlar parti tabanında büyük bir şaşkınlık yarattı. Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy alan İYİ Parti, altıncı sıraya geriledi. Gözler, İYİ Parti lideri Akşener'e çevrildi Akşener'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;
  • İlk günden beri ortaya koyduğumuz siyaset anlayışımızla seçmeni hep velinimet olarak gördük. Milletimiz 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti.
  • 2023 seçimlerine göre katılım oranındaki büyük düşüşü kimse görmezden gelemez. Milletimiz iki kutup arasında sıkışmaya mecbur olmadığını gösterdi. Emeklilerimiz tavrını sandığa gitmeyerek gösterdi. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz tavrını sandığa gitmeyerek gösterdi. Kadınlarımız tencerelerin boş kalmaya mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi.
  •  
  • "MİLLETİMİZ 'ARTIK YETER' DEDİ"
  • Milletimiz artık yeter dedi. Yıllardır süren adaletsizliğe artık yeter dedi. Milletimiz sayın Erdoğan'a artık 'zorundasın' dedi. Biz kaç seçimdir kendisini uyarmıştık. Milletin sabrını taşırma demiştik. Boş tencere her iktidarı sallar demiştik. Erdoğan tüm çağrılarımı geçiştirdi.
  • "SEÇMEN MESAJINI İKTİDARA VERDİ"Milletimiz yıllardır ekonomide yaşadığımız çöküşü engellemeyen basiretsizliğe yeter dedi. Yıllardır hak yiyen, hukuku çiğneyen adaletsizliğe artık yeter dedi. Milletimiz sayın Erdoğan’a ‘artık zorundasın’ dedi. Biz kendisini defalarca uyardık. Rahmetli Demirel’in sözlerini hatırlatıp ‘tencere her iktidarı sallar’ demiştik. Kendisi umarım artık çağrılarımızın arkasında milletimizin sesi olduğunu anlamıştır. Umarım artık tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması gerektiğini görmüştür.
 Siyaset kurumu olarak sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. Bu doğrultuda İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Muhasebemizi yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin bize verdiği mesajı ve bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız. En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız."