İsrailli bakandan skandal Türkiye paylaşımı!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Instagram'a getirilen erişim engelini bahane ederek Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Katz, Erdoğan'ı Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürmekle suçlayarak, Instagram'ın engellenmesini, spor yayınlarının kesilmesini, Türkiye'nin askeri ihtilaf yaşamadığı demokratik bir ülkeyi işgal etme tehditlerini ve Türk ihracatçılarına ekonomik zarar verme eylemlerini eleştirdi. Önceki gün, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'ın Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajlarını engellemesini kınamıştı.

Türk devletini alıp yok ediyor

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'yi hedef aldığı paylaşımına devam ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik yeteneklere sahip Türkiye'yi yok ettiğini iddia etti. Katz, Erdoğan'ın Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırdığını öne sürerek, "İlerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını yok ediyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim" şeklinde yorumda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nu etiketledi

Gazze'deki işgali ve kan donduran soykırımı savunanların başında gelen İsrail Dışişleri Bakanı Katz, yaptığı skandal paylaşıma İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da etiketledi.

Buraya bak, katil ruh hastası! 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, soykırımcı Katz'ın paylaşımına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altun, "Buraya bak, katil ruh hastası! Sen Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur! Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak!" ifadelerini kullandı.