İsrail’i korkutan saldırı!

Hafta başında Hizbullah'ın Tel Aviv'i balistik füzeyle hedef alması, İsrail'de büyük bir tedirginlik yarattı. Cuma günü sabah saatlerinde, sirenler bir kez daha çaldı ve yerel saatle 00.40 sularında Tel Aviv sakinleri kendilerini yere atarak panik içinde beklemeye başladı. Kaldırımlarda korkuyla bekleyen birçok kişi bulunurken, hava saldırısı sirenlerinin duyulduğu yer yalnızca Tel Aviv ile sınırlı kalmadı; İsrail'in orta bölgesindeki tüm şehirlerde halk sığınaklara koştu.

Tel Aviv'e füze fırlattı

Yayınlanan haritada, İsrail'in başkentinden Batı Şeria'ya kadar uzanan tüm bölgenin kıpkırmızı olduğu görüldü. İsrail'i tedirgin eden balistik füzenin ateşlendiği yer ise Lübnan değildi. 15 Eylül'de benzer bir saldırı gerçekleştiren Yemenli Husiler, bu kez 2 bin kilometre uzaktan Tel Aviv'e füze fırlattı. Füzeler, Suudi Arabistan ve Ürdün hava sahalarını aşarak İsrail'e ulaştı. Husiler, saldırıya ilişkin bugün bir açıklama yapmayı planlıyor. Bu durum, bölgedeki gerilimin daha da artmasına neden olabilir.

Husiler, Tel Aviv'i füzeyle ikinci defa vurmayı deniyor

İsrail ordusu, karadan karaya balistik füzenin Arrow 3 hava savunma sistemleri tarafından başarıyla durdurulduğunu açıkladı. Şarapnel düşme tehlikesi nedeniyle sirenlerin devreye girdiği belirtildi. İsrail medyası, panik anında bir trafik kazası yaşandığını ve bir kişinin yaralandığını aktardı. Daha önce Eilat kentini hedef alan Husiler, Tel Aviv'i ikinci kez füze ile vurmayı deniyor. Yaz ortasında Husilerin gönderdiği kamikaze silahlı insansız hava aracı, İsrail hava savunma sistemlerini aşarak Tel Aviv'deki bir binaya çarpmış ve bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin sürdüğüne işaret ediyor.

İran destekli grup, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne iki gemiyi batırdı

İsrail jetleri misilleme için havalandı ve Kızıldeniz kıyısındaki Yemen'in en büyük limanı Hudeyde'yi bombardımana tuttu. Başkent Sana dahil Yemen'in batısını kontrol eden Husiler, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni terk etmesini istiyor ve Kasım ayı ortasından bu yana Kızıldeniz'den geçen gemilere saldırılar düzenliyor. İran destekli grup, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne iki gemiyi batırdı, onlarcasını füzeler ya da kamikaze drone'larla vurdu.