İsrail’den Hizbullah’ın dengelerini sarsacak saldırı

İsrail savaş uçakları, Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen altyapı, silah depolama tesisleri ve füze rampaları gibi birçok noktayı hedef alarak Lübnan'daki saldırılarına devam ediyor. Beyrut'taki saldırılarda Hizbullah önemli kayıplar verdi. ABD ve Fransa'nın Lübnan'da üç haftalık geçici ateşkes sağlanması önerisine rağmen, İsrail savaş uçakları başkent Beyrut üzerinde sonik patlamalara neden olan ses duvarını aşan uçuşlar gerçekleştirdi. Lüban Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, güneydeki Ayta eş-Şab beldesinde düzenlenen bombalı saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği, Kana beldesinde ise Suriye vatandaşı bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hizbullah'ın İHA biriminin komutanı öldürüldü

Reuters’a konuşan güvenlik kaynakları, İsrail’in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah komutanını hedef aldığını bildirdi. Saldırıda, Hizbullah’ın İHA birimi lideri Muhammed Surur'un hayatını kaybettiği ifade edildi.

İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verildi

Öte yandan; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini, kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini" açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise, hedeflerinin İsrail'in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan'a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.