İmamoğlu’ndan imalı paylaşım

Filenin Sultanları'nın Çin'le oynadığı maçı yerinde izleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, galibiyet sonrası yaptığı paylaşımdaki "Ayağımız uğurlu geldi" ifadesi dikkat çekti. İmamoğlu'nun bu sözlerinin, EURO 2024'te Türkiye'nin Hollanda karşısında mağlup olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dolaylı bir gönderme olarak değerlendirildiği öne sürüldü.

Ayağımız uğurlu geldi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları çeyrek finalinde Çin’i 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş maçı salonda izleyerek büyük bir heyecan yaşadı. Liderler, milli takım için ayrı ayrı tebrik mesajları paylaştı. Ancak en çok dikkat çeken paylaşım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "Yürüyoruz şampiyonluğa. Ayağımız uğurlu geldi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları'nın yarı finale yükseldiği karşılaşmayı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ile birlikte izledik" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu paylaşımı, EURO 2024'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda karşısında mağlup olan Türkiye’yi izlediği maçı hatırlatarak Erdoğan’a dolaylı bir gönderme olarak yorumlandı.

Recep Tayyip Erdoğan'dan rica ediyorum, maça gitmesin

Ay yıldızlı takımın Hollanda'ya karşı aldığı mağlubiyetin öncesinde Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a maçı izlememesi çağrısında bulunmuştu. Enginyurt, "Recep Tayyip Erdoğan'dan rica ediyorum, maça gitmesin. Onun gittiği her maçı kaybediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Hollanda'nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçtan sonra Enginyurt, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak, "Ben dedim gitme diye" şeklinde yorumda bulundu.