Hizbullah’tan İsrail’e saldırı

Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'ün Beyrut'taki çok katlı bir binada İsrail tarafından vurulmasının ardından, kuzey cephesindeki sınır çatışmasının tam ölçekli bir savaşa dönüşme korkusu bugün daha da arttı.

5 Hizbullah üyesi öldü

İsrail işgal ordusuna ait jetler bu sabah Lübnan'ın güneyindeki Mayfadun kasabasında bir binayı bombaladı. AFP'ye konuşan Lübnanlı yetkililer, saldırıda 5 Hizbullah üyesinin hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail ordusu ise resmi açıklamasında, hedef alınan binanın Hizbullah'ın güney komutanlığı tarafından kullanıldığını duyurdu.

İsrail yerleşiminde sirenlerin çalmasını patlama sesleri izledi

Hava saldırısının hemen ardından İsrail'de sirenler çalmaya başladı. Akdeniz kıyısındaki Akka şehri ve birçok İsrail yerleşiminde sirenlerin çalmasını patlama sesleri izledi. Nehariye yakınlarında bir kamikaze silahlı insansız hava aracının infilak ettiği bildiriliyor. Görgü tanıkları, Lübnan sınırına 35 kilometre mesafedeki Hayfa şehrinden dumanların yükseldiğini aktardı.Israel Hayom gazetesi, kamikaze silahlı insansız hava aracının bir askeri üssü hedef aldığını yazdı. Yerel medya, kuzeydeki Mazra'a kasabasına isabet eden bir kamikaze drone saldırısında biri ağır iki kişinin yaralandığını bildirdi. İlerleyen saatlerde, 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı resmi olarak açıklandı.

Akka'daki Golani Tugayı Karargahı ve bir diğer askeri üs vuruldu

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, İsrail'e kamikaze drone sürüsüyle saldırı düzenlediğini açıkladı. İran destekli grup, Telegram hesabından, Akka'daki Golani Tugayı Karargahı ve bir diğer askeri üssü tam isabetle hedef aldıklarını duyurdu. İsrail'den servis edilen görüntülerde, araçlarıyla seyir halindeyken çok sayıda kişinin vurularak yaralandığı anlar yer aldı.Hizbullah, bu saldırıların Fuad Şükür suikastına bir misilleme olmadığını vurguladı. Hizbullah'ın açıklamasının ardından Akka çevresinde drone saldırıları için sirenlerin çaldığı bildirildi. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah ve İsrail arasında topyekûn bir savaşı engellemeye çalıştıklarını duyurdu.