Hizbullah liderinin ölümü sonrasında İran’ı korku sardı!

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü açıkladı. 32 yıldır Hizbullah'ı yöneten Nasrallah'ın ölümüyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Hizbullah'a yakın kaynaklar, cuma gecesinden bu yana Nasrallah'tan haber alınamadığını bildirdi. Bu gelişmenin bölgedeki tansiyonu artırması beklenirken, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, İsrail'in bölgedeki saldırganlıklarını değerlendirmek amacıyla acil bir toplantı düzenledi.

Hamaney İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesi sonrası güvenli bölgeye götürüldü

İran kaynaklarına göre, İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesinin ardından güvenli bir bölgeye götürüldü. Hamaney, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, "Lübnan'da savunmasız insanların öldürülmesi, Siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu durum, gaspçı rejimin liderlerinin basiretsizliğini ve yanlış politikalarını da kanıtlamaktadır. Siyonist rejimi yöneten terör çetesi, Gazze'deki suç savaşından ders almadı ve kadın, çocuk ve sivillerin toplu katliamının direniş örgütünün güçlü yapısını etkilemeyeceğini anlamadı. Şimdi aynı hatalı politikayı Lübnan'da uyguluyorlar. Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına zarar veremeyecek kadar zayıf olduklarını bilmelidirler" ifadelerini kullandı.

Lübnan'ı gururlandırdığı zaman

Hamaney açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: "Tüm Müslümanların, imkanlarıyla Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında gururla durması ve gasıp, zalim ve şeytani rejime karşı mücadelede ona yardım etmesi farzdır. Bu bölgenin kaderi, direniş güçleri tarafından belirlenecek ve bu güçlerin başında gururlu Hizbullah bulunmaktadır. Bölgede tüm Direniş güçleri yanındadır ve desteklemektedir. Lübnanlılar, işgalci rejimin askerlerinin Beyrut'a doğru ilerlediği ve Hizbullah'ın onları durdurup Lübnan'ı gururlandırdığı zamanı unutmadı. Bugün de, Allah'ın lütfu ve gücüyle, Lübnan, saldırgan ve kötü niyetli düşmanına yaptıklarından pişmanlık duyuracak."