Hamas liderinin öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

İsrail, 7 Ekim baskınının mimarı olarak nitelendirilen Hamas lideri Yahya Sinvar'ı dün Gazze'de düzenlenen bir operasyonda öldürdü. Bir yılı aşkın süredir ABD desteğiyle aranan Sinvar'ı bulmak için kapsamlı bir istihbarat ve teknolojik gözetleme yöntemleri kullanan İsrail ordusunun, Sinvar'ı planlı bir suikastla değil, tesadüfen öldürdüğü belirlendi.

Yahya Sinvar, çatışmaya girdi

Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, bir İsrail işgal devriyesiyle karşılaşan Hamas lideri Yahya Sinvar, çatışmaya girdi. İnsansız hava aracı tarafından tespit edilen Sinvar'ın bulunduğu ev, tank ateşiyle vuruldu. Olayın ardından, işgal askerleri bölgeye döndüğünde, cesetlerden birinin Sinvar'a ait olduğunu fark etti. Bu gelişme, Hamas liderinin son görüntüsü olarak kayıtlara geçti ve haber hızla yayıldı.

İsrailliler DNA testiyle Yahya Sinvar'ın kimliğinin belirlendiğini söyledi

Hamas, lideri Yahya Sinvar'ın durumu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. İsrailli yetkililer, DNA testi ile Sinvar'ın kimliğinin belirlendiğini ifade ediyor. Al Jazeera'ya konuşan analist Elijah Magnier, Sinvar'ın öldürülmesinin kesinlikle bir istihbarat operasyonu ya da hedefli suikast olmadığını belirtti. Magnier, İsrail ve ABD tarafından yapılan istihbarat zaferi açıklamalarının sahadaki gerçeklerle örtüşmediğini vurgulayarak, çatışmanın tesadüfen meydana geldiğini ve Sinvar'a bir tünelde değil, bir binada ulaşıldığını söyledi.