FETÖ örgütünün elebaşı Gülen öldü mü?

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in uzun yıllardır kaldığı örgüt merkezinde silahlı güvenliklerin ayrılması ve gizli bir mezar yerinin bulunması, "Fetullah Gülen öldü mü?" sorusunu gündeme getirmişti. Bu olayın yankıları devam ederken, FETÖ liderinin yeğeni Ebuseleme Gülen'den bir açıklama geldi.

Davanın sahipleriymiş havası estirmek için alıp götürdüler

Terörist Gülen'in sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan Ebuseleme Gülen, "Ölmedi ancak gerçekten çok hasta ve şu an özel ilgiye muhtaç durumda. Onu kaçıranların amacı, yönetim hakkının kendilerinde kalmasını sağlamak. Davanın sahipleriymiş gibi bir izlenim yaratmak için alıp götürdüler. Öz kardeşine, yani benim babama bile göstermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Karayolu ile Gürcistan üzerinden Avrupa'ya geçirdiler

FETÖ'nün darbe girişiminde kilit rol oynayan firari Adil Öksüz ile ilgili soruları da yanıtlayan Ebuseleme Gülen, "Adil'in Almanya'da olduğunu tahmin ediyorum. Avrupa'da olduğu kesin. Kesin derken, yine kendi yorumum bu. Bence karayolu ile Gürcistan üzerinden Avrupa'ya geçirdiler" dedi.

Israrla bu cemaati yaşatmaya çalışmak insanlara zulümdür

İstiklal gazetesine açıklamalarda bulunan Ebuseleme Gülen, "Gülen'den sonra yapı sizce bölünür mü?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bölünür ve bölünmeli. Israrla bu cemaati yaşatmaya çalışmak insanlara zulümdür. Dağılsın, isteyen istediğini yapsın ama unutmasınlar, her abiye, hocaya tabi olup gözü kapalı saçma işlere girmesinler. Devlet ve millet, cemaatlerin önü alınmazsa işler nerelere varabilir, görsün. İlla ki hocamızın (FETÖ lideri Gülen'i kastediyor) talebelerinden biri devam ettirmeye çalışır ama hiçbir zaman eski gücüne erişemez, erişmemeli de! Bu olanlar tüm ülkeme ve dünyaya bir uyarıdır aslında. Çok gaza gelmeyin, şeyh uçmaz mürit uçurur."