Esad’ın mesajına Erdoğan’dan olumlu yanıt

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine açık olduklarını belirterek, "Suriye'nin egemenliğine saygı gösterilmesi ve ülke topraklarının tam egemenliğinin sağlanması şartıyla ilişkileri geliştirmeye hazırız" demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada Esad'ın sözlerine ılımlı bir yanıt vererek Şam yönetimiyle ilişkilerin normalleşmesi konusunda olumlu bir yaklaşım sergiledi.

Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın açıklamalarına "Diplomatik ilişkilerin kurulmasına engel yok. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı şekilde devam edebiliriz. Suriye'nin iç işlerine müdahale etmek gibi bir niyetimiz yok. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Sayın Esad ile aile görüşmelerine varan düzeyde görüşmeler yaptık, yine yapabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan diğer satırbaşları

"Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım. Yıkılan binalarda sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonra da yaşayacağımızı açık söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile verilen imtihanı nasıl verdiysek ülke genelinde bu yapıları yaparak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım.Devlet bey ile uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimiz var uzun zamandır. Devam ettirdik devam ettireceğiz görüşmelerimizi. Suistimale de fırsat vermeyeceğiz. Devlet bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almak gerekir bunları değerlendirdik, görüştük. Her görüşmemizde de 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyor ve adımlarımızı atıyoruz." dedi.