Devlet Hastanesinde böcek skandalı

Ayvalık Devlet Hastanesi'nde personeline verilen yemekte canlı bir böcek bulundu. Skandal olay, hastane doktorları tarafından fotoğraflanarak tutanak altına alındı. Tutanakta, olayı doğrulayan 7 doktor ve sağlık personelinin imzası bulunuyor.

Salata içerisinden büyük canlı böcek çıktı

Tutanakta " 27 Haziran 2024 tarihinde hastanemiz yemekhanesinde Saat 12.35 civarında menüde bulunan salata içerisinde büyük canlı böcek çıkmıştır iş bu tutanak müştereken imza altına alınmıştır " ifadeleri yer aldı.

Çalışanlarımızın sağlıklı yemek yemesi imkansız hale geldi

Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol'un yaptığı açıklamada: "Devlet hastanelerindeki yemek hizmetleri özelleştirildikten sonra hem sağlık çalışanlarımız hem de hastalarımızın sağlıklı yemek yemesi imkansız hale geldi. Defalarca bu konuyu gündeme getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığımız gerekli tedbirleri almadı ve her geçen gün yemek sorunu büyüyerek devam etmektedir.Bugün de Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yaşanmış olan yemek probleminde ölü böceklere alışmıştık ama canlı böcekleri salatanın içerisinde görmek çok mümkün olmamaktaydı. Ancak bu kez diri olarak yürüyen bir böceğin salatanın içerisinden çıkması gerçekten üzücüdür." dedi.