Cinayetin perde arkasında şok olay!

Diyarbakır'da evli ve 7 çocuk babası 60 yaşındaki ticari taksici Şemsettin A., uyuşturucu ticareti nedeniyle 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Tahliyenin ardından kızının cep telefonunu kullanmaya başlayan Şemsettin A., kızının telefonuna indirilen bir uygulama sayesinde yapılan tüm görüşmelerin ses kaydını aldı.

Babasına ait telefondaki ses kayıtlarını dinledi

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Şemsettin A.'nın, evli baldızıyla sürdürdüğü yasak ilişki, kızının babasına ait cep telefonundaki ses kayıtlarını dinlemesiyle gün yüzüne çıktı. Şemsettin A.'nın, baldızı Emzade Ç. ile uzun zamandır devam eden yasak ilişkisi ve bu ilişki sonucu doğan 23 yaşındaki kızı E.Ç.'nin varlığı, telefon kayıtlarında ortaya çıktı. Kızının bu bilgileri annesi ve diğer aile üyelerine iletmesiyle durum aydınlatıldı.

Seninle yaşamak istemiyoruz

Aile, durumu Emzade ve Şemsettin'e sorduğunda, her ikisi de ilişkilerini önce inkar etti. Ancak ses kayıtları dinletilince itiraf ederek kendilerinden af dilediler. Şemsettin'in eşi ve çocukları, "Seninle yaşamak istemiyoruz" diyerek evi terk etmesini istedi. Bu gelişmenin ardından, Emzade'nin oğulları Azat ve Fırat Ç., taksi durağına giderek enişteleri Şemsettin'i aramaya başladı. Ellerindeki sopalarla Şemsettin’i soran iki kardeşe, durak işletmecisi "Burada böyle biri yok" yanıtını verdi. Ardından, Şemsettin'i arayarak "Bu gençler seni neden arıyor? Başın belaya girecek" diyerek başka bir şoför gönderip aracını teslim etmesini istedi.

Kocam senin yanında çalışmasın

Bir süre sonra, Şemsettin'in eşi Hatun A., taksi durağındaki görevliyi arayarak "Şemsettin'in eşiyim. Kocam beni baldızıyla aldatmış. Senden ricam, kocamın yanında çalışmasına izin verme, gönder gitsin," şeklinde talepte bulundu. Hatun A.'nın isteği üzerine Şemsettin, işsiz kaldı ve bir ay sonra tekrar taksi durağına döndü. İşletmeciye, "Eşim beni kıskanıyor ve iftira atıyor. Böyle bir şey yok, beni rezil etti" diyerek durakta işe alındı. Ancak, anneleriyle ilişkisi olduğu için eniştelerini yakından izleyen Fırat ile kuzeni Ünal Ç., Şemsettin'in aracının arkasına bindiği sırada, durakta park halindeki araca gizlice yaklaştı.

Töre saikiyle kasten öldürmek

Kamera kayıtlarına göre, Şemsettin A.'nın aracı önce öne, ardından geriye doğru hareket ettirilmek istendi. İki kardeşin aracı sürmesini istemesi üzerine, KGYS görüntülerinden aracın cadde ve bulvarlardan geçerek Yeniköy Mezarlığı'na yöneldiği belirlendi. Araç önce bir sitenin duvarına çarptı, ardından bahçe içine düştü. Bu sırada Ünal ve Fırat Ç.'nin araçtan inerek kaçtıkları tespit edildi. Araçta yapılan incelemede, Şemsettin A.'nın kafasına 4 kurşun sıkılarak infaz edildiği görüldü.Cinayet sonrası, Fırat ve Azat kardeşler ile amcaları Kazım, kuzenleri Ünal ve Ahmet Ç. hakkında "töre saikiyle kasten öldürmek" suçundan dava açıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti. Mahkeme, toplanan deliller ve tanık ifadelerinin değerlendirilmesi sonucunda, Şemsettin A.'nın Fırat ve kuzeni Ünal tarafından öldürüldüğünü belirledi. Mahkeme, Emzade'nin enişteleriyle ilişkisini öğrendikten sonra toplumda kabul görmeyen bir davranış nedeniyle Şemsettin'in öldürüldüğünü vurguladı. Sanıkların, toplumun bu tür aykırı davranışlara ölümle tepki göstereceğini düşünerek bu suçları işlediğini ve töre saikiyle tasarlayarak adam öldürme suçunu işlediklerinin altını çizdi.

Ceza 12 yıl 6 aya indirildi

Sanık Fırat, savunmasında eniştesi Şemsettin A. ile altın borcu yüzünden tartıştıklarını, tartışma sırasında Şemsettin’in annesiyle yattığını söyleyip silah çekmesi üzerine kendisini savunmak için öldürdüğünü belirtti. Ancak, Şemsettin’i baldızıyla ilişkisi açığa çıktıktan sonra öldürmek amacıyla her yerde aradıkları ve Diyarbakır’a geri dönüp aynı durakta çalıştığını tespit ettikleri dikkate alındığında, bu savunmalara itibar edilmedi. Sanıkların, cinayet öncesi keşif yapıp, tanınmamak için bere, maske ve eldiven taktıkları, araç seyir halindeyken Şemsettin'in kafasına ateş ederek öldürdükleri kanaatine varıldı.Mahkeme, sanıklardan amca Kazım ile Emzade Ç.'nin oğlu Azat Ç.’yi cinayete azmettirmek suçundan delil yetersizliğinden beraat ettirdi. Tutuklu sanıklar Fırat ve kuzeni Ünal Ç., töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezaları, iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapse çevrildi. Tutuklu Ahmet Ç. ise töre saikiyle kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet, cinayete yardım etme suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, tutuklu 3 sanığa ruhsatsız silah kullanmaktan 1’er yıl hapis cezası verildi.