CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir Projelerini açıkladı

Yeni yollar bulmamız, yeni şeyler yapmamız gereken yepyeni bir eşikteyiz.
Mevlana’nın dediği gibi “Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
Nilüfer de her şey gibi hızla değişiyor, gelişiyor, büyüyor. 
Ziya Güney, Faruk Baykal, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem Başkanlar… Hepsi emek harcadılar, katkı koydular, birikimlerini, deneyimlerini aktardılar Nilüfer’e. Bursa’nın ele avuca sığmaz bu küçük üyesinin büyüyüp gelişmesine tanıklık ettiler. Birbirlerinden aldıkları hizmet bayrağını daha ileriye taşıdılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür borçluyuz.  
Bu hizmet yarışında bayrak artık bizde. Bu bayrağı daha ileriye, daha yükseğe çıkarmak ana görevimiz. 
Dünden aldığımız güç, Nilüfer halkından aldığımız cesaret ve yeni bir anlayış ile DAHA iyi işler yapacağız. 
Nilüfer’in Yeni Ufukları’na  umutla, güvenle ve gülümseyerek bakacağız. 
Nilüfer’in ortak paydası olan bazı kavramlar var: Ortak akıl, katılımcılık, dayanışma, eşitlik, özgürlükler ve kültür-sanat gibi… Onlara gözümüz gibi bakacağız. Yolumuzu onların ışığı aydınlatacak.
Şimdi arkanıza yaslanın. Sizlere 100 GÜLDÜREN PROJELERİMİZ’den bazılarını anlatacağım. Tamamını ise sizlere verdiğimiz kitabımızda bulacaksınız.
ONLARLA PARLAYACAK NİLÜFER!
1-DİJİTAL DÜNYADA HEP ONLİNE NİLÜFER

Teknolojinin ve yenilikçiliğin kullanımıyla birlikte gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmayı amaçlıyoruz. Ancak bu hedefe ulaşmak için, sadece teknolojiye yatırım yapmak yeterli değil. Aynı zamanda dijital becerileri artırmak, veri güvenliğini sağlamak ve vatandaşların dijital hizmetlere erişimini kolaylaştırmak da bizim görevimiz.  Nilüfer’in, geleneksel iş modellerini/yerleşik hayatı reddederek zamandan ve mekândan bağımsız hareket eden dijital göçebeler için cazip bir destinasyon olmasına yönelik projeler ve mekanlar tasarlayacağız. 
Gençlerimize hem köyde doğal ve temiz bir ortamda çalışma fırsatı yaratacak hem de köy yaşamını zenginleştirerek, dijitalleşmeyle köylerimizin tanıtımını ve dünyaya açılımını sağlayacağız.  
Bilim ve Yapay Zeka Merkezleri, Dijital Beceri Atölyeleri, Dijital Sanat ve Meslek Eğitimleri, çevrimiçi alışveriş platformu ve yaygın ücretsiz internet noktalarıyla dijitalleşmenin avantajlarından bütün Nilüfer’in yararlanmasını sağlayacağız.
2- DEPREME, AFETE, KRİZE DİRENEN NİLÜFER
Nilüfer’i yönetmeye aday olurken işin uzmanların ile kentin geçmişini anlayıp, analiz edip geleceğini planladık. Bu kenti iyi tanıyoruz, sorunlarını, ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz ve çözüm önerilerimiz hazır. 
Artık dünyada dirençli kent diye bir kavram var. Dirençli kentler, gelecekte yaşanması olası şokları öngörme ve bunlara hazırlanma yeteneğine sahip kentlerdir. Kentsel dirençlilik, kentin tüm kurumları ve bireyleri ile her türlü koşullarda hayatta kalma, uyum sağlama ve gelişme kapasitesidir.
Mesela iklim krizi… Tüm dünyanın olduğu gibi bizim de karşı karşıya olduğumuz büyük bir sorundur. Sanayicilerimizi karbon ayak izini azaltmaya teşvik edeceğiz. 
Ne yazık ki deprem ülkemizin çok acı bir gerçeği. Depreme karşı da hazırlıklarımızı tamamlamak zorundayız. Bu alanda bilim insanları ile birlikte çalışacağız. Ve deprem yarın olacakmış gibi hazırlık yapacağız. Depremi engelleme olanağımız yok. Ancak olası bir depremde can ve mal kaybını önlemek için tedbir alma şansımız var. Bu tedbirleri ivedilikle alçağız.
Deprem yarın olacakmış gibi depreme dayanıklı malzemelerin depolanacağı özel bir lojistik merkezi kuracağız. Ekipmanlarımızı hazır tutarak, şehrimizi depreme karşı güçlü kılmak için çalışacağız. Ayrıca Deprem Parkları projemiz var. Altyapı çalışmalarından yenilenebilir enerji sistemlerine kadar bir dizi önlem alarak, deprem anında güvenli ve sürdürülebilir alanlar oluşturmayı planlıyoruz.
Herkesin dilinde bir kentsel dönüşüm projesidir gidiyor. Bunların çoğu ne yazık ki rantı yüksek bölgelerde gerçekleştiğinden rantsal dönüşüm denen yapı projeleri. Ama biz örnek bir kentsel dönüşüm projesine imza atmak istiyoruz. Eski ve riskli binaları modern ve enerji verimli konutlarla değiştirecek, yeşil alanları artırarak çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız. 
3-ORTAK VİCDANA İNANIP, DAYANIŞMAYI BÜYÜTEN NİLÜFER
Bu şehirde yaşayan herkesin hayatıyla ilgilenen bir yerel yönetim için adayım.  Toplumun her kesiminin ihtiyaçlarının dikkate alındığı bir yönetim anlayışı için buradayım. Yerel yönetimdeki görevimiz, sadece şehrimizi yönetmek değil, aynı zamanda toplumumuzun dayanışmasını güçlendirmektir. 
Nilüfer’in daha güçlü, birbirine bağlı ve eşit bir şekilde gelişmesine katkı sağlamak için dayanışmacı bir anlayışla kadınlarla, gençlerle ve bütün yurttaşlarımızla ortak bir çabanın içinde olacağız.
Bu amaçla Kadınlar İçin, Kadınlarla Beraber pek çok projeyi hayata geçireceğiz. 
Bunların başında mesleki eğitim ve istihdam artırıcı destek programları gerçekleştireceğiz.
- Kadın kooperatifleri, 
-Kadınlara özel sağlık taramaları, 
-Şiddetle mücadele projeleri,
-Dijital okur yazarlık eğitimleri 
ve 
-Sosyalleşmelerini olanak sağlayan merkezlerle birlikte kadınlar toplumsal değişimde hak ettikleri öncü rolü kazanacaklar.
Beş yılda beş mahallede oluşturacağımız Gündüz Çocuk Bakımevileriyle ailelere güvenli,  erişilebilir çözümler sunacağız. Çocukların eğitim, bakım ve gelişimsel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mahalledeki topluluk bağlantısını güçlendirecek, aileler arasında dayanışmayı ve iletişimi artıracak, her çocuğun özel ihtiyaçlarına daha kolay ve etkili bir şekilde yanıt verecek merkezlerin sayısını arttıracağız. 
Ayrıca bu bakımevleri evde çalışan kadınların kendilerine zaman ayırma ihtiyacı duyduğu saatlerde onlar için de çocuklarını bırakacakları güvenli adresler olacak.
Toplumsal dayanışmayı güçlendirerek Nilüferlilerin yeni beceriler geliştireceği Sosyal Yaşam Merkezleri açacağız. İçinde ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacakları, ders çalışma ve atölye alanları olan, yemyeşil çocuk oyun parkı, koşu parkı, mahalle bostanıyla, pek çok işleve aynı anda cevap verecek merkezleri Demirci, Üçevler, İrfaniye gibi Nilüfer’in gelişen mahallelerinde hayata geçireceğiz.
Sokak hayvanlarının refahı için Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve meslek odalarıyla yeni işbirlikleri oluşturacağız. Sokak hayvanı kısırlaştırma sayısını artıracak ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kısırlaştırma kampanyaları düzenleyerek sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altında tutacağız. Sokak hayvanlarının barınma ve bakımı için doğal yaşam alanlarını genişleteceğiz.  Düzenli sağlık kontrolleri ile bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleyeceğiz. Sokak hayvanlarına yönelik meslek odaları ile evlat edindirme kampanyaları yürüteceğiz. Mama üretim tesisi kurarak hayvanseverlerin uygun fiyata mama temin etmesini sağlayacağız.